RTX 3060 Ti için işlemci önerisi

Bütçe
30.000 civarı

J4XXY

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar işlemci için ekran kartı olarak RTX 3060 Ti alacağım. Fakat işlemci konusunda kararsız kaldım acaba AMD mi daha iyi yoksa Intel mi? AMD ise hangi işlemcileri kullanmalıyım, Intel ise hangi işlemcileri kullanmalıyım? Hangi işlemciler ekran katrı ile iyi bir ikili olur?
  • Resim, çizim ve hafif oyunlar için bilgisayar topluyorum. ( genshin, Palworld vb. )
  • Bütçem 30.000

Yorumlarda yardımcı olan herkes için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

MSI Pro B650-S WiFi AM5 (LGA 1718) Soket Anakart bunu al üstüne R5 7500F çek. Intel soket konusunda ortalama bütçeli kullanıcılarda inanılmaz sıkıntı yaratıyor. Devir bana göre AMD devri. Hem DDR5 hem de parça güncellemek için elverişli bir sistem olur. intelde bu konular çok kısıtlı direkt anakart değiştirmek zorunda kalıyorsunuz.

R5 5600X yeter.

3060 Ti, alınabilir bir kart değil eğer render vb. ile uğraşmıyorsan. 7500F + B650 Gaming Plus alınabilir. 5600X, 12400F falan hiçbir alınabilirliği olmayan işlemciler.
Bende mi hata var diye düşündüm diğer forumlara ve diğer açılan konulardan birkaçına baktım da hepsi R5 5600 tavsiye ediyor ki ben 5600X tavsiye ettim. Bence yanlışınız var.

Bende mi hata var diye düşündüm diğer forumlara ve diğer açılan konulardan birkaçına baktım da hepsi R5 5600 tavsiye ediyor ki ben 5600X tavsiye ettim. Bence yanlışınız var.
Adamın bütçesi AM5 almaya el veriyor zaten ama hadi diyelim ki el vermiyor; 5600X ile 5600 arasında 900 TL civarı fark var ama performans olarak çok az fark var ve daha fazla ısınıyor 5600X.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…