RTX 3060 Ti ile 1440P'ye geçmeye değer mi?

Fightermehmet

Centipat
Daha fazla  
Sistemimde darboğaz olsa da 1080P'de aldığım Fps'lerden gayet memnunum. IPS panel ikinci bir monitör kullandığımdan dolayı oyun oynarken kullandığım monitörün VA panel olması çok rahatsız ediyor. Yeni bir monitör alma niyetindeyim, 1440p alsam görüntü kalitesi olarak fiyat farkına değer mi? 3060Ti 1440P ile tahmini kaç yıl götürür?

Sistem:
Ryzen 7 2700X, 3060 Ti, 2x8 16 GB RAM.

Son düzenleme:
1080P VA bir panelden 1440P ve %72 NTSC IPS panele geçerseniz fark edecektir elbette. 3060 Ti 1440p için sürekli ultra ayar takıntınız yoksa üzmez bence. Tabii ne kadar akıcı oynamak istiyorsunuz orası da muamma. Yoksa 1440P ve lowda 30 FPS'ye kadar kullanılırım ben olsam. Bu raddeye gelince değiştirme vakti gelmiştir artık.

1080P VA bir panelden 1440P ve %72 NTSC IPS panele geçerseniz fark edecektir elbette. 3060 Ti 1440p için sürekli ultra ayar takıntınız yoksa üzmez bence. Tabii ne kadar akıcı oynamak istiyorsunuz orası da muamma. Yoksa 1440P ve lowda 30 FPS'ye kadar kullanılırım ben olsam. Bu raddeye gelince değiştirme vakti gelmiştir artık.

Linkteki monitöre geçmeyi düşünüyorum bir arkadaşım 4000TL istiyor. Monitörler hakkında çok detaylı bilgim yok fakat 4MS olması biraz kafamı karıştırıyor. Alınır mı sizce?

Linkteki monitöre geçmeyi düşünüyorum bir arkadaşım 4000TL istiyor. Monitörler hakkında çok detaylı bilgim yok fakat 4MS olması biraz kafamı karıştırıyor. Alınır mı sizce?
Monitörler hakkında birkaç temel şey hariç model önerisi yapacak kadar ayrıntılı bilgim yok. Kronik sorunlara dikkat edilmesi gereken bir şey monitör. O yüzden daha bilgili olanlardan fikir alın. Size diyeceğim şey şu IPS olmasından ve 1440p olmasından ödün vermeyin. MS de önemli profesyonel değilseniz inanın çözünürlük ve panel tipi, kontrast, parlaklık, monitör konum ayarı vs. gibi şeylerden önemli değil kişisel fikrim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı