RTX 3060 Ti ile mining yapılmalı mı?

RealisticSir

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Bir süre önce oyun için bilgisayar toplamıştım. İçinde ASUS Dual RTX 3060 Ti V2 OC 8 GB LHR ekran kartı bulunuyor. Neredeyse mining hakkında hiç fikrim yok. Bu kartla mining yapılmalı mı? Mining nasıl bir şeydir? Zararları ve yararları nelerdir? Bana kâr oluşturur mu? Ekran kartıma zarar verir mi? Aklımda bir sürü soru var. Cevaplayabilirseniz sevinirim.

Düzgün yaparsan zararı çok az oyun oynamak miningden daha fazla yorar. 3060ti ile aylık 50 dolar kar edersiniz tahminim.

Elektrik fiyatları almış başını gitmiş hem o karta yazık hem o elektriği karşılayamazsın diye düşünüyorum.
Yok düşünemiyorsunuz öyle olsa yazmazdınız 3060Ti ile güzel kazanç sağlarsınız. Aylık net bir şey söylemek kolay değil ama 40 dolar civarı size kalır elektriği ödedikten sonra.

Yok düşünemiyorsunuz öyle olsa yazmazdınız 3060Ti ile güzel kazanç sağlarsınız. Aylık net bir şey söylemek kolay değil ama 40 dolar civarı size kalır elektriği ödedikten sonra.
Peki ekran kartının ömrünü kısaltır mı mining?

Valla ben 6 aydır acemiliğimle birlikte miningde kullandığım kartla geçenlerde sıkılıp oyun oynamıştım. Herhangi bir sorununu görmedim. Eskiden RX500 serisi ile mininig yapılan kartlar çöpe atılmadı hala piyasada oyun oynuyor ya da hala mining yapıyor buna rağmen ben size kısaltmaz diyeyemem. En fazla kirlenir derim. Orası size kalmış yanlış bir şey yaparsanız (zor) orası ayrı tabii. Yanlış şeyler de normalde yanlış şeyler kart çalışırken dokunmak yerinden çıkarmaya çalışmak sıcak ortamlarda çalıştırmak (bu bozmaz gerçi kart reset atar) vs gibi şeyler.

Kirlenir derken neyi kastetmek istediniz? Performansta bir sıkıntı olur mu?

Aslında 3060 ve 3060 Ti için çok çok fazla madencilik sorusu soruldu forumda. Onları okuyarakta aklındaki sorulara cevap bulabilirsin.

Düzgün yaparsan zararı çok az oyun oynamak miningden daha fazla yorar. 3060ti ile aylık 50 dolar kar edersiniz tahminim.
Bu konu hem doğru hem yanlış. Ancak şu yazımınıza istinaden yanlış diyebilirim. Çünkü insanlar bu yorumu okuduğunda günde 3 saat oyun oynamak ile 24 saat miningi kıyaslayıp miningin daha az zararlı olduğunuzu söylediğinizi anlıyor.

24 saat oyun oynamak 24 saat miningden doğru zararlıdır. Hatta 18 saat oyun oynamak 24 saat miningden yine zararlıdır. Ancak çoğu insan günde 3-5 saat oyun oynuyor. Gerisinde kart tamamen yatıyor. Bu şekilde kıyaslandığında ki genel durum böyle bu şekilde kıyaslanması gerekir. Mining oyundan daha zararlıdır.
Buna kimse kısalmaz diyemez. Diyende çok iyimser yaklaşır. Kesinlikle kısalacaktır. Günde 1 saat oyun oynadığınız kart 2 ay sonra patlayadabilir. Mining yaptığınız kart 4 sene sonrada sıkıntısız devam ediyorda olabilir. Bunlar istisnai durumlardır ancak genele bakıldığında 100 mining kart ve 100 oyun kartı ile test edilse 100 mining kartının toplam ömrü oyuna göre daha düşük olacaktır. Bahsettiğim oyun çoğu insan gibi günde 4-5 saat ekran kartının kullanımıdır.

Mining tarafında fanlar 24 saat yüksek devirlerde çalışıyor. Yoğun kullanıma bağlı olarak termal padler daha çabuk yıpranıyor. Termal macun daha çabuk yıpranıyor. 24 saat boyunca aralıksız her saniye watt çeken bir kartta sorun yaşamak günde 4-5 saat çeken karta göre pek tabi daha yüksek bir ihtimal. Ancak oc ayarları düzgün yapılan ve sıcaklık seviyesi sabit ve doğru tutulan kartların, bulunduğu konuma göre 4-5 ayda bir toz temizliği, yılda 1 macun ve termal pad değişimi yapılan kartta ise riskin çok düşük olduğunu da düşünüyorum.

Bana göre getirisine oranla risk oranı düşük. Farkettiysen çok fazla sayıda bozulan kart konusu veya haberi göremiyorsun. Çünkü söylediğim gibi kolay bozulan parçalar değiller ve bakımını yaptığın ve doğru kullandığın sürece sorun yaşaman çok düşük. Yine de şans faktörü her zaman var. Üstteki saydığım bakım koşullarında baktığın kart 1 ay sonrada patlayabilir 5 yıl sonrada 10 yıl sonrada. Bu oyun oynayan kart içinde geçerli. Her şeyi düşünüp sonuca geldiğinde yapılır. Riske oranla getirisini yüksek görüyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…