RTX 3060 Ti ile oyunlarda FPS düşüyor

• Konuyu başlatan seius
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 218

seius

Centipat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle. FPS dropun 3 nedeni olduğunu düşünüyorum.

1] Daha once islemciyi acarak temizlemistim fakat macunun bir kısmını yanlışlıkla aldım. Öylede duruyor.

2] PSU kısa süre önce yandı fakat yetkili servise göndererek tamir edildi. Gücü artık kaldırmıyor olabilir.

3] Bilgisayar kablolarını söküp yeniden takma gibi salakça bir şeye başvurdum. Onu yaptıktan sonra etkilerini hissettim.

Arkadaşlar günlük hayatta Valorant CS2 ve FiveM'den başka oyunlara girmiyorum. Valorant'ta 150 200 civarı FPS alsam bile bir anda 30'a 50'ye düşüyor. Aynı şekil FiveM'de kasmaktan oyun oynayamaz oldum. En gerçekçi cevap benim kablolarla oynamam gibi yaptığım hatadan kaynaklanmış olabilir, yorumlarınızı bekliyorum.

Ekran kartı GeForce RTX 3060 Ti 8 GB.
İşlemci Intel i3. 12.nesil

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba öncelikle. FPS dropun 3 nedeni olduğunu düşünüyorum.

1] daha once islemciyi acarak temizlemistim fakat macunun bir kısmını yanlışlıkla aldım. Öylede duruyor.

2] PSU kısa süre önce yandı fakat yetkili servise göndererek tamir edildi. Gücü artık kaldırmıyor olabilir.

3] bilgisayar kablolarını söküp yeniden takma gibi salakça bir şeye başvurdum. Onu yaptıktan sonra etkilerini hissettim.

Arkadaşlar günlük hayatta Valorant CS2 ve FiveM'den başka oyunlara girmiyorum. Valorant'ta 150 200 civarı FPS alsam bile bir anda 30'a 50'ye düşüyor. Aynı şekil FiveM'de kasmaktan oyun oynayamaz oldum. En gerçekçi cevap benim kablolarla oynamam gibi yaptığım hatadan kaynaklanmış olabilir, yorumlarınızı bekliyorum.

Ekran kartı GeForce RTX 3060 Ti 8 GB.
İşlemci Intel i3. 12.nesil

Isı değerlerinizi kontrol edebilir misiniz?

Son düzenleme:
Dostum ekran kartı bostayken %0 ama 50 derece ıslemci ise %1 kullanıyor 1.30 GHz olarak.

Ayrı olarak bu kadar ses çıkmazdı fanlar son hız dönüyor bayağı bir ses var.

Yük altında da kontrol edebilir misiniz? İşlemci sıcaklığını.

Yük altında da kontrol edebilir misiniz? İşlemci sıcaklığını.
Suan arkada her zaman oynadığım grafiklerde fivem açık.CPU %28 1.30 kullanıyor (max3.30 GHz).GPU ise %14 52 derece.Oyunda hep oynadığım grafiklerde 60 dan aşağı inmezdim şuan 25 de takıldı kaldı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı