RTX 3060 Ti masaüstü sistem vs RTX 3070 Ti laptop

BerkeYlmaz

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selamlar, ben masaüstü kullanıyorum ve laptopa geçmeyi düşünüyorum. Sizce benim masaüstü bilgisayarım mı daha iyidir yoksa Acer Nitro 5 A515-46 laptop mu?

Benim bilgisayarımın özellikleri:

İşlemci: R5 5600
RAM: 16x2 DDR4 Kingston Fury Beast RGB 3600 MHz
GPU: RTX 3060 Ti
SSD: 500 GB SATA
PSU: Cooler Master 700W MWE V2 Bronze

Masaüstü daha iyidir. Ama mobilite lazımsa laptop geçin tabi.

Sakın öyle bir hataya karışmayın pişman olursunuz. Hem sıcaklık sıkıntısı çekersiniz ve işlemcinin önbellek düşük 5600'den düşük performans verir. Masaüstünde kalın.

Eğer taşınabilir bir cihaz gerekiyorsa fazla düşünmeden dizüstü bir sisteme geç ama eğer taşınabilir olması gerekmiyorsa masaüstünde kalman faydana olur. Ancak dizüstü biraz keyif işidir, kafan estiğinde götürüp başka bir yerde ve zamanda da kullanabilirsin öyle bir artısı olur.

Benim için performans az çok aynı olsa yeter, seyahatlarda vs. çok daha iyi bence laptop. Sonuç olarak laptopda 150W RTX 3070 Ti var

Yıllarıdr laptop kullanıyorum ve açıkça söylemem gerekirse hiç masaüstü sistem kullanmadım.
Laptop avantajı taşınabilir olması dışında inan ki hiçbir işe yaramıyor.
Fakat dezavantajlarını sana bolca sıralayabilirim;
  • Herhangi bir parçası bozulduğunda komple iç sistemi değişmek zorunda kalabiliyor garantisi var ise garantiye gönderiyorsun cihaz yabancı bir cihaz ise örneğin dell gibi parça yurt dışından geliyor en az 2 - 3 hafta cihazın olmuyor. Garantisi yoksa komple iç parçaların değişeceği durumda senden bu parçaların 0 fiyatları alınıyor.
  • Parça upgrade edilemez Ram ve SSD dışında.
  • Laptop deli gibi ısınır harici fan dışında herhangi bir soğutma işlemi yapamazsın.
  • Laptopların işlemci ve ekran kartları çip ( mobile ) biçimindedir, masaüstü sistemlerdeki orjinal ekran kartı ve işlemcilerden daha kötü performansları vardır. Başlıkta sorduğun gibi RTX 3060 Ti vs RTX 3070 Ti Mobile dir bu nedenle ikisinin kıyaslamasında 3060 Ti her türlü daha iyidir.

Masaüstünde;
  • Parça değiştirme basittir.
  • Upgrade yapabilirsin.
  • Isınma problemini minimum seviyelere indirirsin ( Soğutma türüne göre değişir ).
  • Donanımları mobile değildir, tam verimle çalışır.

Performans olarak 3070 ti laptop ile 3060 ti masaüstüyle denktir.

Ama tabi ki masaüstünde oynamak daha konforludur. Fan sesi derdin olmaz, ısınma derdin olmaz. Parçaları istediğin gibi upgrade edebilirsin. Benzer performanstaki bir laptop a göre çok daha ucuzdur. Daha zor arızalanırlar. Laptop ın tek avantajı taşınabilirliktir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…