RTX 3060 Ti overclock yapılır mı?

ardaipek

Centipat
Ekran kartı OC Edition zaten ama üstüne bir daha ben OC yapabiliyor muyum, yapılıyorsa ne gibi artıları ve eksileri olur?

Yapılır diye biliyorum. Artısı FPS yükselir daha iyi FPS değerleri alırsın. Eksi olarak ekran kartın biraz daha ısınır ve ömrünü kısaltırsın.

Eksi yok artısı biraz daha yüksek FPS.

Yapılır diye biliyorum. Artısı FPS yükselir daha iyi FPS değerleri alırsın. Eksi olarak ekran kartın biraz daha ısınır ve ömrünü kısaltırsın.

Overclock ve undervolt bilmeyenlerin yanlış bildiği şey ekran kartı daha fazla ısınır düşüncesi. Voltaj yükseltmediğin sürece sıcaklık olarak aynı kalır. Biraz voltaj düşürerek frekansı biraz daha az yükselterek daha az sıcaklıkla daha yüksek FPS bile almak mümkün. Voltaj yükselterek ve frekansı çok fazla yükselterek ekran kartının daha fazla ısınmasını sağlayarak FPS kazancını da bir o kadar arttırabilirsiniz. Ekran kartının ömrünü kısaltır demişsiniz alakası bile yok. OC yaparken Voltaj yükseltsek bile ömrünün kısalacağının garantisi yokken voltajı sabit tuttuğunuz sürece ekran kartının ömründe en ufak değişiklik olmayacaktır. Ayrıca ekran kartının ömrü konusu pek önemli değil. Herhangi bir ekran kartı 10-15 yıl bile kullanılabilir rahat rahat. Overclock diyelim ki ömrünü azalttı kartın ömrü 10 yıldan 9 yıla düştü. Bunun hiçbir önemi yok çünkü kimsenin bir ekran kartını 10 yıl kullanacağını düşünmüyorum. 5 yıl sonra performansı yetmemeye başlayacak ve yenisini alacaktır kullanıcı.

Son düzenleme:

Sistem 4 5 aylık aslında OC yapmazdım ama drop yemeye başladım anlamadığım şekilde zaten Max 5 yıl kullanacağım kartı sorun olmaz değil mi?

Sistem 4 5 aylık aslında OC yapmazdım ama drop yemeye başladım anlamadığım şekilde zaten Max 5 yıl kullanacağım kartı sorun olmaz değil mi?

Ekran kartlarının stock voltaj/frekans değerleri kötü. Olabilecek en kötü silikon kalitesini baz aldıkları için fazla fazla voltaj veriyorlar. Voltajı ellemeden frekansı 100 MHz arttırabilirsiniz çok rahat. Anlatırken kullandığım terimlere çok hakim değilseniz basitçe şöyle anlatayım. Ekran kartını araba, benzini voltaj, frekansı hız olarak düşünün. Araba stok halinde 10 litre/100km benzin yakarak 200km/h hızla gidiyor. Ama o kartın potansiyeli 10 litre/100km yakarak 220km/h hız. Yani benzine dokunmuyorsunuz. Motora fazladan yük vermiyorsunuz. Motoru zorlama miktarınız tamamen aynı tek fark daha hızlı gidiyorsunuz. Yani rahat rahat OC yapabilirsiniz hiçbir şey olmaz. 1050 MV'a kadar çıkarabilirsiniz voltajı hiçbir sıkıntı olmaz. 1100'den ileri gitmenizi pek tavsiye etmem.

Tamam sağ olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…