RTX 3060 Ti overclock yapınca oyundan atıyor

Daha fazla  
Başlıkta da gördüğünüz gibi OC yapınca oyunlardan atıyor. CoD Modern Warfare 2019'da 6068 hatası veriyor. Cyberpunk'ta ve Metro Exodus'da direkt kapatıyor. OC kapatıp girince atmıyor. Sıcaklıklar gayet düşük genelde 60 civarında çalışıyor kart. Core Clock'u 400 Memory Clock'u ise 600'e çekmiştim. Daha düşük değerlerde de aynısı oluyor. Nasıl düzeltebilirim?

Bana fazla geldi. Voltaj veriyor musunuz? Vermiyorsanız tek tek artırın bunları. İlk olarak bellek için stabil frekansı yakalayın, sonra çekirdek hızını yavaşça artırın.
Hayır vermiyorum. Kaç olması gerekiyor ki? Benchmarkta sorun yapmıyordu.

Olması gereken değer karttan karta değişir silikon kalitesine bağlı olarak. Kendiniz bulmalısınız. Bence voltajı bırakıp dediğim gibi frekansları değiştirin. Hangi yazılım ile test yapıyordunuz?

MSI Afterburner. Voltajla oynamadım sadece frekansları değiştirdim.

400 Core çok ciddi bir sayı. Genelde 100-200 arası yapılır. Memory kısmı olduğu gibi durabilir. Adım adım arttırıp mutlaka her değişiklikte ekran kartını minimum 10 dakika %100 yük altında çalıştırın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…