RTX 3060 Ti oyunda 76 derece olması normal mi?

Coil whine sesi ekran kartından geliyordur ASUS alt serilerinde ucuz parçalar kullandığı için. Yoksa nasıl ucuza satacak. Fanın uçak gibi çalışması Dual modellerde yaygın bir durum, 2017 de ilk çıktığından bu yana neredeyse hep aynı şey.

İlk önce kasa kapağını aç seste ve sıcaklıkta bir değişim var mı onu gözlemle eğer varsa hava akışı kasanın kötü demek hava akışı iyi bir kasaya geç.

Ayrıca önerebileceğim çözümler: Undervolt yap(MSI Afterburner ile), 1-2 adet kaliteli fan al ve MSI Afterburner ile kendi fan ayarını yap.

Not: Ben elimdeki GTX 1060 Dual'in ısınma ve gürültü sorunu bu şekilde çözdüm, Coil whine sorununu çözemedim. Undervolt ve fan ayar yapmak için YouTube bak bir sürü video var.

Üstadım önerebileceğiniz bir Kasa ve psu varmı içeriyi buz gibi edecek ama cebimizi yakmayacak şekilde

Kasa ve PSU değiştirmeden önce undervolt öneririm. Zotac 3060Ti ile 75-76 derecelerde gezen kartım için undervolt ile 63-64 dereceleri görüyorum artık. Undervolt çare olmazsa o zaman kasa değişimi çözüm olabilir.

Üstadım önerebileceğiniz bir Kasa ve PSU var mı içeriyi buz gibi edecek ama cebimizi yakmayacak şekilde

Kasa modellerini uzun süredir takip etmiyorum bir öneri yapamam ama Fullmetal'in dediği gibi undervoltu bir dene sonuç alamaz ise kasanı değiştir. Konu açar isen sana yardımcı olurlar.

Güç kaynağı olarak Technopat sosyalde bulunan "indirim köşesi" kısmını takip et oraya kaliteli güç kaynakları güzel indirimlere denk getirebilirsin, güç kaynağı önerisi olarak XPG Pylon 650W, NZXT 650W Bronze ve High Power Performance GD 750W bunlar olabilir ama sen yine de bunu da konusunu aç.

Çok teşekkür ederim

Anakartımdaki Beyaz VGA ışığı sürekli yanıyor 2.rami takmadan yanmıyor ama takınca yanıyor slotları değiştirdim bios güncelledim gitmişti ardından tekrar yandı. Ne yapmalıyım sizce. Ayrıyeten
Kasa modelini şu yaptım .
Psuda şunu aldım.

Son düzenleme:

Kasa ve güç kaynağı hayırlı olsun. RAM ile yaşadığın sorun hakkında bir bilgim yok. Konu aç daha önce yaşa dığın durumu aynı anakart ile yaşamış illa birileri vardır veya bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…