RTX 3060 Ti Power limit düşürülünce FPS azalır mı?

şahinn3434

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ikinci el aldığım Dual GeForce RTX 3060 Ti V2 Mini OC Edition ekran kartı, testlerde 87 derecenin altına inmiyor. Ben de Power limitini %80'e düşürerek neredeyse 15 derece fark elde ettim. MHz düştüğü için FPS kaybı yaşar mıyım?
DUAL-RTX3060TI-O8G-MINI-V2|Ekran Kartı|ASUS Türkiye

Dosya Ekleri

• IMG_1663.jpeg
    146,9 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_1662.jpeg
    166,9 KB · Görüntüleme: 30
Oyuna gore degisir. CS2 gibi islemci agirlikli oyunlarda cok bir sey hissettirmeyebilir ama RDR2 gibi ekran karti asigi oyunlarda bal gibi hissettirir. Ikinci el aldiysaniz belki de termal macunu degistirme vakti gelmistir. Hic kontrol ettiniz mi?

Oyuna gore degisir. CS2 gibi islemci agirlikli oyunlarda cok bir sey hissettirmeyebilir ama RDR2 gibi ekran karti asigi oyunlarda bal gibi hissettirir. Ikinci el aldiysaniz belki de termal macunu degistirme vakti gelmistir. Hic kontrol ettiniz mi?
Güvenlik etiketi üstünde hiç açılmamış.

MHz düşünce doğal olarak FPS düşmez mi zaten?
10 20 fps mi yoksa 50 60 mı oynar onu soruyorum

Fps düşer tabii ki, ikinci el aldıysan ve o ısıdaysa normal değil macun kurumuş olabilir dediğine göre etiketi üzerinde ama ikinci el aldığın bir şeyin garantisini niye bozmak istemeyesin ki? Ekran kartının macununu yenilemeni öneririm.

Macundan sonra 80'lere inerse iyi aslında. Benim 3060 3 aylıktı aldığımda teste gerek duymadan oyunlarda bile 80e vuruyordu uygulamadan %90a çektirdim limiti 20-25W kadar daha az çekmeye başladı FPS de fark göremedim o şekilde kullanıyorum 3-5 derece oynuyor.

Valla bugün götürcem bakalım hayırlısı

Kac yillik kart? Ne kadar sure kullanmis asil sahibi?
Bilgisayarcıdan 9k aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…