RTX 3060 Ti R5 5600X sistem CS:GO'da FPS düşüşü oluyor

strucklieben

Picopat
Daha fazla  
Önce alt kısmı yazdım ama bu soru daha önemli olduğundan üste bu yazıyı ekliyorum.
Ekipman seçimim nasıl sizce? Pişman olmamak için soruyorum.
Klavye olarak ilk Gamepower Ogre sanırım ismi red Switch olanı aldım, iptal ettim para iadesi bekliyorum. Onun yerıne Redragon Kumara red Switch aldım.
Mouse pad SteelSeries QCK+ large.
Mouse Zowie FK1 Plus b
Kulaklık Gamenote H2016D.

İlk defa Gaming klavye aldım umarım hakkını verir.
Kulaklık ve klavye yorumları çok iyiydi. Razer Kraken, Hyper X Cloud denemiş biri olarak kulaklıga o kadar fazla para vermenın gereksız oldugunu dusunuyorum cunku 30TL'lik Sony çakma kulaklıklada ses kasabildigimi fark ettim ama tabii ki kalitesiz oldugu için iyi kasılmıyor. Yorumlara bakılırsa Gamenote yeterınce temız ve net ses verıyor.
Forumdaki arkadaşlarında gorusunu almak ıstedım. Hem PC toplarken hem ekipman, bu site çok yardımcı oldu. Mantıklı fikirler paylaşan arkadaş sayısı fazla.

Bu arada rekabetçi giren arkadaşlar varsa ekleşip girebiliriz.

Öncelikle merhaba, küçüklükten beri kasmadan guzel bir performansla CS:GO oynamak hep hayalimdi PC'yi toplamak şimdi nasip oldu. Ama arada drop yeme sorunum var onu da buraya sorayım ekipmanlarla birlikte ayrı konu açmayayım.

RTX 3060 Ti.
R5 5600X.
Kingston Fury 16 GB 3200MHz RAM.
WD Green 480 M.2 SSD.
ASUS TUF g B450M Plus II bilgisayar bu şekilde driverları kurdum güncel ama arada drop yiyorum. Dün ayarlarla oynayınca biraz düzelme oldu ama yine de devam ediyor nadiren.
+ ASUS TUF VG258qm 280Hz monıtor var. Ayarlarını bılen bır arkadas var mı acaba? Ilk defa bu tarz guncel teknolojiler kullanıyorum yenı yenı ozelllikler gelmis ama CS:GO için en optimum ayarları yapmak istiyorum, yoksa verdiğim paralar gerçekten boşa gidecek bu ekonomide

Hocam bu sistem gayet iyi, fps düşüşü olması biraz enteresan. Driver booster kurup sürücüleri ve oyun bileşenlerini güncelledin mi?
Ürünü internetten hazır toplama pc olarak aldım guvenilir bir yerden. Baş harfi " S " muhtemelen tahmin etmişssinizdir. Driverları kurmuyorlar degıl mı? Montaj ve test hizmeti içinde?
Daha önce o tarz bir program kullandım ama guvenemıyorum pek, tavsiye eder misiniz?

Hocam öncelikle konudan alakasız olarak oyundan tam performans alabilmek için görüntü ayarlarındaki çoklu CPU kullanımı seçeneğini etkin hale getirin. Ben de 1.5 ay önce yeni sistem aldım, FPS düşmesi sorunu yaşıyorum. Valorant takılma olmadan akıcı bir şekilde oynanırken CS:GO'da 300-400 FPS oynamama rağmen FPS düşmesi oluyor. Oyuna gelen son güncellemeler ile alakalı bir durumdur inşallah.
Ayrıyeten yapmadıysanız diye söyleyeyim, masaüstüne sağ tıklayıp NVIDIA Denetim Masası'na girin. Oradan 3D ayarların yönetilmesi kısmına girin ve güç yönetim modunu maksimum performans yapın ve kaydedin. Daha sonra başlat menüsüne güç planı yazıp enter basın. Bilgisayarın yüksek Performans'ta çalıştığından emin olun.

Hocam öncelikle konudan alakasız olarak oyundan tam performans alabilmek için görüntü ayarlarındaki çoklu CPU kullanımı seçeneğini etkin hale getirin. Ben de 1.5 ay önce yeni sistem aldım, FPS düşmesi sorunu yaşıyorum. Valorant takılma olmadan akıcı bir şekilde oynanırken CS:GO'da 300-400 FPS oynamama rağmen FPS düşmesi oluyor. Oyuna gelen son güncellemeler ile alakalı bir durumdur inşallah.
Ayrıyeten yapmadıysanız diye söyleyeyim, masaüstüne sağ tıklayıp NVIDIA Denetim Masası'na girin. Oradan 3D ayarların yönetilmesi kısmına girin ve güç yönetim modunu maksimum performans yapın ve kaydedin. Daha sonra başlat menüsüne güç planı yazıp enter basın. Bilgisayarın yüksek Performans'ta çalıştığından emin olun.
Hocam dün dediklerinize benzer şeyler yaptım ve sorun bayağı düzeldi çok nadiren drop yedim belkide yemedim gece en son tam hatırlamıyorum, o yüzden fazla üstüne basmadım bu konunun sanırım ayarlardan dolayı. Bir şekilde tam ayarı tutturup en stabil hale getiririm umarım. Asıl beni endişelendiren kulaklık ve klavye, marka takıntım var ama performanstan dolayı var. Genelde ucuz urunler hep dandik oldugu için içimde bi suphe var. Yorumlara bakarak aldım umarım pısman olmam. CSGO oynayıpta bu ekipmanları kullanan arkadaşlar arıyorum şimdi fikirlerini almak için

Ürünü internetten hazır toplama PC olarak aldım guvenilir bir yerden. Baş harfi " S " muhtemelen tahmin etmişssinizdir. Driverları kurmuyorlar degıl mı? Montaj ve test hizmeti içinde?
Daha önce o tarz bir program kullandım ama guvenemıyorum pek, tavsiye eder misiniz?

Hocam o tarz programlar tavsiye etmeyiz. Zaten forumda da yasak. Bilgisayarı aldığınız siteyi yazabilirsiniz, sıkıntı olmaz.
Linkteki sürücüyü indirip kurun. Windows 10 içindir.

Sürücüler eğer otomatik sürücü bulup kuran bir programla yüklendiyse temiz olsun diye format atmanı ardından sürücüleri anakartın NVIDIA'nın kendi sitesinden bulup kurmanı öneririm. Ekipman konusunda ise bence gayet iyi tercihler yapmışsın. Keyfini çıkar.

Sürücüler eğer otomatik sürücü bulup kuran bir programla yüklendiyse temiz olsun diye format atmanı ardından sürücüleri anakartın NVIDIA'nın kendi sitesinden bulup kurmanı öneririm. Ekipman konusunda ise bence gayet iyi tercihler yapmışsın. Keyfini çıkar.
Hocam sinerji pc'yi 1440p de kaydedip gondermıs. Monıtorum 1080 oldugundan baska monıtorda degıstırdık ayarı. Driverlarım guncel, ilk surucuyu sinerji yuklemıs. Guncellemesını ben yaptım sanırım 3 hafta olmadı alalı.
Tüm sürücüleri kaldırıp yenıden yukleyınce bir arkadaşın drop sorunu cozulmus.

format işine girmek istemiyorum. Pek anlamam, bide yeni key aldım 50 tl ye windowsu etkinleştirdim bir 100tl daha vermek istemiyorum ama mecbur kalırsam oyle yapacagım mecbur.
Once bi test edeyim bugun, drop lag sorunu devam edıyor olursa suruculerı kaldırıp yuklemeyı denıyecegım. son çarede format artık

Bir de yeni key aldım 50 TL'ye Windows'u etkinleştirdim bir 100TL daha vermek istemiyorum ama mecbur kalırsam oyle yapacagım mecbur.

Aldığınız anahtarın türüne göre değişir. Formattan sonra aynı key ile çok büyük ihtimalle etkinleştirirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı