Çözüldü RTX 3060 Ti - R7 3700X sistemde GTA 5 oynarken PC donup CPU debug ledi yanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AtakanGuney

Kilopat
Arkadaşlar merhabalar. GTA'ya girip ortalama 5-10 saniye yürüdükten sonra ekran aniden donuyor ve oyun düzgün çalışmıyor, ardından anakarttan CPU Debug ledi yanıyor. Sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Onun dışında gündelik kullanımımda bir sorun yok. (En son 5 ay önce sistemde oyun oynamıştım ve böyle bir sorunla karşılaşmamıştım.)

Sistem özellikleri:
  • R7 3700X.
  • MSI B450 Gaming Plus.
  • 16 GB Corsair Vengeance RAM.
  • RTX 3060 Ti ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Büyük ihtimal işlemci prochot çalıştırıyor termal macun yenilemesi ve temiz Windows kurulumu iyi olur. İşlemcide overclock var mı o da sıkıntı yapabilir.

Hocam Windows'u yeni kurdum zaten yeni SSD almıştım. Termal macun değişimi yapabilirim aslında. Bu arada sistemin kablolarını çıkartıp tozunu alıp tekrar kapatınca düzeldi.
büyük ihtimal işlemci prochot çalıştırıyor termal macun yenilemesi ve temiz windows kurulumu iyi olur.işlemcide Overclock varmı o da sıkıntı yapabilir

Büyük ihtimal işlemci prochot çalıştırıyor termal macun yenilemesi ve temiz Windows kurulumu iyi olur. İşlemcide overclock var mı o da sıkıntı yapabilir.

Hocam Windows'u yeni kurdum zaten yeni SSD almıştım. Termal macun değişimi yapabilirim aslında. Bu arada sistemin kablolarını çıkartıp tozunu alıp tekrar kapatınca düzeldi.

Çözüm
Demek ki prochottan oluyormuş sıkıntı (prochot sistem ısısı düzgün olmadığında ve darboğaz olduğunda işlemciyi kısıtlar) bir ara bende de olmuştu 4 GHz işlemci 1GHz'den aşağı çalışıyor bayağı sinir bozuyor. Neyse sorunun çözüldüyse ne mutlu Hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı