RTX 3060 Ti Referans vs. Özel Soğutmalı Modeller

52Smaug52

Centipat
Arkadaşlar referans ürün ile markalarin arasında çok büyük farklar var mı?
Ya da fark var mı lütfen bilen ve deneyenler yazsin. Arada 350-500 TL oynuyorsa mesela.
Ekstra soru:
3060 Ti referansa OC yapilir mi?
3070 ile arasinda 740 TL civari oynama var, sizce 3070 almaya deger mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fark tabii ki olacak, referans model satın alınabilir değil (herkes için) Nvidia yaptığı dış tasarım, fanlar vs. için konulan farkı saymıyor orada. Ama sen Galax’tan alırken mesela, Galax işlem parçacığı dışında her şeyi kendi ürettiğinden ekstra fiyat koyması çok doğal.

3060 Ti referansa OC yapilir mi?
Yapılabilir.
Referans ürün ile özel soğutmalı modellerin arasındaki 2 fark soğutma ve tasarım. Onun dışında OC modellerinde fabrika çıkışlı olarak OC yapılıyor. Performonsa çokta katkısı olduğu söylenemez. Eğer OC yapmak isterseniz sonradan aynı OC'yi yapabilirsiniz. Ancak bileşeniniz garanti kapsamından çıkar.
3070 ile arasinda 740 TL civari oynama var, sizce 3070 almaya deger mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoyu ve birkaç farklı videoyu izledim, ben olsam 3070 almazdım. O performansa verilecek fark o kadar değil bence.

Referans modeller hep 5-10-15 derece sıcak çalışır diğer marka ürünlere göre. OC yapılmasını tavsiye etmem ki Extreme OC yapılmicaksa OC pek gerekli degil 2FPS için değmez ama ben tasarım olarak hep referans modelleri severim o yüzden referans kart alırım.

Üst yapıcı firmalar NVIDIA tarafından aldıkları grafik ünitesinin üstüne kendi özel soğutma sistemlerini yaparlar. Bu sistemler tabii ki performans ve fiyat farkı yaratacaktır. Fe denilen Founders Edition, NVIDIA'nın lansman için genellikle kendi izini taşıdığı estetik görünümlü ve seriyi temsil eden bir tasarıma sahip oluyor. Fan konumlandırmaları da 3000 serisinde gördüğümüz gibi farklı olabiliyor. Sana referans olması açısından ileri gelen bir yabancı forumdan 3060 Ti ekran kartlarının fe modele göre derecelendirmelerini paylaşmak isterim. Bu listenin NVIDIA ile alakası olmayıp hardware yorumcularının gözlemlerine dayandığını da belirteyim.

Edit+
Örneklendirmek gerekirse, MSI Gaming X Trio 3060 TI-3070 arasında Ultra ayarlarda çoğu oyunda 3-5 bazı oyunlarda maks 10 FPS fark oluşuyor. Serinin an itibarıyla en çok tutan iki kartı 3080 ile 3060 Ti, üst modellerde 3090 çok pahalı olduğu için, orta modellerde 3070 ile 3060 Ti arasındaki fiyat farkının beklenildiği farkı yaratmadığı için olduğunu düşünüyorum.

Senin soruna da gelirsek, eğer ROG STRIX 3060 Ti fiyatına 3070 çift fanlı bir ekran kartı alabiliyor olsam 3060 Ti tercih ederdim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…