Çözüldü RTX 3060 Ti sistem oyunlarda takılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GoTep

Hectopat
Selamlar öncelikle. Oyun oynarken yaklaşık 75 dakika sonra ani takılmalar meydana geliyor. Sistemim, RTX 3060 Ti Ryzen 5 3600 ve 16 GB RAM'im var. Ekran kartını alalı 1 sene olmadı ama işlemciyi yaklaşık 5 6 senedir kullanıyorum. Depolama birimlerinde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Aynı şekilde RAM'lerdede. Daha bugün bilgisayarımı temizlettirdim, termal macunu yenilettim. Aynı problem hala başıma geliyor. İşlemciden şüpheliyim. Dün de oyuna girerken, oyun açıldığında aniden bilgisayar kapandı. Sonra işlemci hızını düşürdüm sorun çözüldü ama takılma sorunu çözülmedi ve ayrıca bu sorun olduğunda bilgisayarda donmalar ve geç uygulama video açılışı falan oluyor. Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemcim geldi, taktım vs. işte aynı sorun yine ortaya çıktı. Ama şöyle bir sorun daha var sadece ghost of tsushimada yapıyor. Elden ringte yok. Cyberpunkta yok ki bence ağır grafik ve işlemci yoran oyun. Sadece ghost od tsushimada var. Şöyle bir şey daha var hep aynı 80. dk de sorun ortaya çıkıyor

Şimdi tek tek ayar yaparak sorunun neyde olduğunu bulmaya çalışıyorum.

Sorun Ghost of Tsushima ile alakalimis. Ben dahil cogu kisi 1 hafta onceki guncellemeden dolayi boyle hatalar meydana getiriyormus. Yardimlariniz icin sagolun :D
Selamlar öncelikle. Oyun oynarken yaklaşık 75 dakika sonra ani takılmalar meydana geliyor. Sistemim, RTX 3060 Ti Ryzen 5 3600 ve 16 GB RAM'im var. Ekran kartını alalı 1 sene olmadı ama işlemciyi yaklaşık 5 6 senedir kullanıyorum. Depolama birimlerinde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Aynı şekilde RAM'lerdede. Daha bugün bilgisayarımı temizlettirdim, termal macunu yenilettim. Aynı problem hala başıma geliyor. İşlemciden şüpheliyim. Dün de oyuna girerken, oyun açıldığında aniden bilgisayar kapandı. Sonra işlemci hızını düşürdüm sorun çözüldü ama takılma sorunu çözülmedi ve ayrıca bu sorun olduğunda bilgisayarda donmalar ve geç uygulama video açılışı falan oluyor. Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Darboğaz yapıyor.

İşlemcinizin güç tüketimine ve ekran kartınızın güç tüketimini söyleyebilir misiniz ? Ve sıcaklık değerleriniz nasıl bakımdan sonra ?

R5 3600 ile Rtx 3060 ti aham şaham bir darboğaz yapmaz gözle görülür fakat arkadaşın dediği gibi de yapmaz başka bir sorun olduğuna eminim.

İşlemcinizin güç tüketimine ve ekran kartınızın güç tüketimini söyleyebilir misiniz ? Ve sıcaklık değerleriniz nasıl bakımdan sonra ?
IMG-20240710-WA0009.jpeg

Bence işlemcide bir sıkıntı var. Temizlettirdikten sonra baktım her şey tam oturuk bir şekilde.

Bu bilgisayar boşta iken olan sıcaklığı mi ?
Evet.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı