RTX 3060 Ti sistem Valorant'ta 500 FPS alırken şimdi 170 FPS'lere düşüyor

morte1

Picopat
Daha fazla  
Kasa masanın altındaydı. Bulunduğum bölge çok sıcak. Masa yaptırıp kasayı masanın üstüne koydum. Bugün poligonda FPS 170 yakın değerlere düşüyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Önceden poligonda 1000FPS alıyordum.

RTX 3060 Ti.
16 GB RAM 3600MHz X2.
MPG B550 Gaming Plus.
R5 5600X.
Windows 11.

Sıcaklık değeri + bilgisayarınızı sıkca temizliyor musunuz ekran kartınızı temizliyor musunuz ekran kartı termal macununu değiştiriyor musunuz ayrıca bunlara ek olarak işlemcinizinde macununu değiştiriyor musunuz bilgisayarınıza crakli programlar korsan yazılımlar indiriyor musunuz trojandan ötürü BTC mining olabilir.

Ek olarak bilgisayarınızın fanları ve sıvı sğutucusunun durumu nedir bunlarada dikkat etmelisiniz.

Sıvı soğutma montajı yanlış büyük ihtimalle. Kasayı masaya kaldırmadan önce tekrar mi montajladın sıvı soğutmayı? Sıvı soğutmayı sök, doğruca montajla. Gerisine bakarız.
Hayır hocam ben daha ilk aldığımda açtım kasanın içini. Onu da ekran kartını montajlamak için. Açıkçası söküp takmaya korkuyorum.
Frekansı geçtim burada thermal throttle var. Soğutucuyu tekrar montele veya servisine gönder. O zaten 120mm ise yetersiz kalır, her halükarda 240mm veya kule tipine geç.
Anladım hocam.
Hiç temizlemiyorum hocam. Sadece günlük dış tozlarını elimle temziliyorum. Korsan kullanmıyorum. Sadece birkaç edit programı var.

Edit programları da korsansa gene sıkıntı olur fakat onun dışında dediğim gibi ekran kartı işlemci macunlarını aydan aya değiştir ayrıca kasanı bir bilgisayarcıya götür parça çalmasın diye kontrol de et tabi yanındayken o temizlesin senin için yapabilirsen sende yap kasa temizliği ısıyı arttırır böylesine güçlü bir bilgisayarın 50 - 60 derecenin üstüne çıkmaması gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…