RTX 3060 Ti sistem yükseltme tavsiyesi

mertbirsenn

Decipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı: Gigabyte Radeon 9070 Gaming OC
İşlemci: Ryzen 5 5600
Anakart: Gigabyte B450M K
Depolama: Kioxia Exceria Pro 1TB.
RAM: G.Skill Ripjaws 3600 MHz CL18 2x8 GB.
Kasa ve güç kaynağı: Game booster GB-Z007b 650watt 80 Bronze.
İşlemci soğutucu: Thermalright Assassin King 120.
Meslek
İnşaat Mühendisi
Arkadaşlar selamlar, öncelikle sistemimden bahsedeyim:

• Ekran Kartı: Gigabyte RTX 3060 Ti GDDR6X
  • İşlemci: Ryzen 5 5600
  • Anakart: Gigabyte B450 M K
  • Depolama: MLD M300 500 GB M.2 GEN3x4
  • RAM: G.Skill Ripjaws 3600 MHz CL18 2x8 GB
  • Kasa ve Güç Kaynağı: Game Booster GB-Z007b 650Watt 80 Bronze
  • İşlemci Soğutucu: Thermalright Assassin King 120
  • Monitör: 1080p 165Hz ASUS

"Parçalara takılmayın, yeni mezun olduğumda ileride yükseltirim diyerekten almıştım."

Şimdi sorunum şurada; hikayeli oyunlar ve rekabetçi oyunlar oynuyorum, bu bağlamda ekran kartım "ŞU ANDA" yeterli geliyor. Fakat depolama artık bana kesinlikle yetmiyor, RAM de sınırlarda geziyor artık. Bir yükseltme yapmak istiyorum fakat bir sürü senaryo var:

1.) SSD Yükseltme Senaryosu:

• Bende PCI-e 3 girişi var ve sadece 1 adet, bunun için 2 TB NVMe almak istiyorum. Tek slot olduğu için DRAM içerikli almak istiyorum, bu da en kötü 5-6 bin TL yapıyor. Elimdeki SSD de çöp olacağı için pek bir ederi yok. RAM'i yükseltmek istediğimde ise DDR4 3200MHz RAM 2x16 şeklinde yükseltmem gerekiyor. 2 slot olduğu için yine elimdekileri kullanamayacağım. Satarsam ufak bir gelir olabilir. Bu yükseltme de 2.500 TL civarında. DRAM'li SSD tercih etmesem bile toplamda 6K harcıyorum. Para önemli değil, fakat bir önceki nesilde yükseltme yapmış olacağım, çok içime sinmiyor.

2.) Yeni Nesil Yükseltme Senaryosu:

• Ekran kartını tutup geri kalan her şeyi yeni nesil yükseltme yapmak. AM5 anakart ile işlemci dahil değiştirerek, 1 veya 2 TB SSD ve 32 GB DDR5 RAM almak. Ama bu senaryoda da fiyat AM5 işlemci ile değiştiği için felaket uçuyor, 16-17 bin TL'den aşağı toplanmıyor. Ekran kartımın da "ŞU AN" yettiğini varsayıyorum.

3.) Tamamen Yeni Nesil Sistem Senaryosu:

• Bu sistem gittiği yere kadar gitsin, komple satıp yeni nesil bir sistem toplayabilirim. Örneğin RTX 6070 ve R5 9600 gibi bir sistem toplayabilirim sıfırdan.

Tabii ki daha başka senaryolar üretmek mümkün, parasal anlamda pek sıkıntım yok. Derdim gereksiz para harcamamak ve mantıklı bir yatırım yapmak. "Bence hala DDR5'e geçmek gereksiz" ya da "DRAM ile uğraşma, o kadar gerek yok, bu sistem için 1 TB en ucuz SSD'yi al, geç" gibi önerilerinize tartışmaya açığım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar konu hala güncel.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı