RTX 3060 Ti sisteme parça önerisi

702881

Centipat
Konu başlığında yazdığım gibi 2.el ekran kartı alacağım ama diğer parçaları sıfır almayı planlıyorum. AM5 mi yoksa AM4 mü almak mantıklı. Bütçe için zengin değilim düzenli gelirim yok o yüzden parça parça alacağım yani fırsat kovalıyorum. Aklıma takılan şu AM4 sistem dizip en asgari düzeyde olup ileride AM5 yükseltmek mi? Yoksa yavaş yavaş alayım AM5 olsun. Fikirlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Monitör, klavye, farem var.

Yavaş yavaş AM5 diz, önce 7500F sonra B650 gibisinden çok daha mantıklı olur.

Bütçe belirtilmediği sürece kimse bir şey anlayamaz. AM5 daha mantıklı bütçenize bağlı olarak. Zaten eğer AM4 dizerseniz ileride AM5 direk 0 sistem almak zorunda kalırsınız o yüzden yani direk AM5 alın bir daha uğraşılmaz AM4'ten AM5'e geçmeye.

Bütçe belirtmemin sebebi uzun süreceği için kasa hiç toplamadım ve hep araştırıyorum.Laptop olunca benim iş hazır oldu.Bide hazır sistemlerdeki yorumları takip ediyorum hep ama dedikleri f/p olarak iyi ama genel paçalar olarak kötü diyorlar bu yüzden bende uzun olsun anlayarak toplayayım hem öğreneyim hem pişman olmayayım.

Bence değer ileride AM4ten AM5 geçerken RAM+işlemci+anakart değişmeniz gerekecek o masrafın altına girmeye değer mi sizin kararınız.
Bilenlerde ricam msı 650 wifi li olan onu almak mı mesala yoksa asrock 850 olan var onu almak ben açıkçası nasıl karar vereceğimi bilemiyorum.

İlerde misalen 9700x işlemci alırsanız b850 almak çok daha mantıklı,hem daha güncel hem daha performanslı hemde yeni nesil işlemciler ile daha iyi çalışıyor.

Evet öyle olabilir ancak bütçe söylenmediği zaman parça önermek zor 7500F var 7800x3D var ikisi de işlemci ama fiyat farkı uçuk. Ya da MSI Pro B650M var MSI B650M Gaming Plus var ikisi de anakart ama fiyatları farklı.

İlerde misalen 9700x işlemci alırsanız b850 almak çok daha mantıklı,hem daha güncel hem daha performanslı hemde yeni nesil işlemciler ile daha iyi çalışıyor.
ben şöyle kafamda topladım hep 7600 işlemci anakart b650 diye bunlara bakıyorum.

Bilgisayar parçaların uyumlu olarak toplayacağım bir site var?Yani performanslarına uygun olarak diyorum.

Ben şöyle kafamda topladım hep 7600 işlemci anakart B650 diye bunlara bakıyorum.

Bilgisayar parçaların uyumlu olarak toplayacağım bir site var? Yani performanslarına uygun olarak diyorum.

Eğer normal toplayıp direk aynı siteden alacaksanıız toplamayın. Hiç tavsiye etmiyorum zira normal hazır sistem almaktan farkı kalmaz. Attığım site sadece uyum kontrolü sağlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…