RTX 3060 Ti sisteme resizable bar sonrası ısınma problemi

ZantiagO

Kilopat
Hayırlı akşamlar. Bugün Gigabyte Aorus RTX 3060 Ti Master kartıma resizable bar için VBIOS güncellemesi attım. Ama attıktan sonra boşta ısındığını gördüm. Normalde sistem açıldığında 39 derece ile başlayıp 45 derecede sabit duruyordu. Ama şu anda 51 derece ile başlayıp 59 dereceye kadar çıkıyor, sonrasında tekrar 51 düşüyor yine 59 çıkıyor bu tarz bir döngüye girdi. Bunun dışında bir sorun görmedim ama bu neden kaynaklıdır? Yaptığım güncellemelerin ekran görüntülerini de ekledim.

Sistem.
i9 9900K.
Gigabyte Aorus Z390 Master.
Gigabyte Aorus RTX 3060 Ti.
Corsair Vengeance RGB Pro sl CL16 3600MHz.

Dosya Ekleri

• 11.PNG
    103,3 KB · Görüntüleme: 150
  • Ekran Alıntısı.PNG
    28,2 KB · Görüntüleme: 117
  • Ekran Alıntısı11.PNG
    20,4 KB · Görüntüleme: 115
Hiç böyle bir sorun yokken VBIOS güncellemesinden sonra oluşması çok tuhaf.
Tek monitöre düşünce geçer hocam sıkıntı etmeyin. Fan stop özelliği de var. Bir zararı olmaz.

Tek monitöre düşünce geçer hocam sıkıntı etmeyin. Fan stop özelliği de var. Bir zararı olmaz.

Düzelmedi CPU-Z üstünden baktığım zamanda kart boşta frekans takılı kalmıyor. Enteresan bir sorun bakalım.
Bunu sıfırlayıp diğer sürümünü denemek istiyorum. Ama nasıl yapabilirim ? indirdiğim zaman ve çalıştırmaya kalktığım zaman hata alıyorum artık.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    4,1 KB · Görüntüleme: 49
  • Ekran Alıntısı11.PNG
    23,2 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Hocam o memory clock takılı. Benim tahminim BIOS'u güncellemeden önce de takılıydı. Siz daha yeni farkediyorsunuzdur. Çift monitörden dolayı.

Hocam o Memory clock takılı. Benim tahminim BIOS'u güncellemeden önce de takılıydı. Siz daha yeni farkediyorsunuzdur. Çift monitörden dolayı.

Hocam öyle bir şey yok güncellemeden sonra oldu ben bu bilgisayar ile uğraştığım kadar hiçbir şey ile uğraşmadım güncellemeyi attıktan sonra oldu onun öncesinde böyle bir şey yoktu. Hâlâda uğraştırıyor.

Bu yöntem var ama riskli. Tavsiye etmem.

Yok buna bakmıştım. Bakacağım servisi ile iletişime geçeceğim ve Gigabyte ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…