RTX 3060 Ti sistemim nasıl?

Bütçe
22000 tl
Zotac ekran kartı ısınıyor kullanıcı yorumları okumuştum. Bu 3060'dı 3060 Ti de aynı şikayet var mı bilemem. Bulabilirsen ASUS TUF Gaming serisi 3060 Ti tavsiyem. Çok iyi soğutması var. Minning bile yaptım 1 ay 61 derece gösteriyordu. Ama 70 dereceyi geçmedi. Sistem de güzel. Böyle satın alsanda sorun olmaz. Sadece ekran kartı markası yorumladım. Sistem güzel güle güle kullan.

Zotac ekran kartı ısınıyor kullanıcı yorumları okumuştum. Bu 3060'dı 3060 Ti de aynı şikayet var mı bilemem. Bulabilirsen ASUS TUF Gaming serisi 3060 Ti tavsiyem. Çok iyi soğutması var. Minning bile yaptım 1 ay 61 derece gösteriyordu. Ama 70 dereceyi geçmedi. Sistem de güzel. Böyle satın alsanda sorun olmaz. Sadece ekran kartı markası yorumladım. Sistem güzel güle güle kullan.

Bunu söylemeniz iyi oldu hemen araştıracağım ben de. Almayı planladığım kasada 4 tane stok fan geliyor, ne kadar yeterli olacaklar bir bilgim yok gerçekten. Fiyatlar çok oynamıyorsa ASUS düşünebilirim.

Bunu söylemeniz iyi oldu hemen araştıracağım ben de. Almayı planladığım kasada 4 tane stok fan geliyor, ne kadar yeterli olacaklar bir bilgim yok gerçekten. Fiyatlar çok oynamıyorsa ASUS düşünebilirim.

COVID döneminde çok araştırdım. O zamanlar stok sıkıntısı vardı. Amazon Almanya'dan geldi kartım. Nazarlar değmesin. Allah herkese daha fazlasını nasip etsin. 1, 5 sene oldu alalı. O gün bugündür bana mısın demedi. Tek bir yamuğu bile yok taş gibi. Zotac'ın altında yorumlar hep okuyordum. Araştırın. Yine de gönlüm rahat bir şekilde bir kişiye ASUS tavsiye ederim.

Öneri için teşekkürler. NVIDIA tercih etmekte kararlıyım bu sefer. Önceki 2 sistemimde AMD kullandım ve yer yer memnuniyetsizlikler canımı sıktı.
AMD 6000 serisinde hataları düzeltti fakat nvidia alacaksanız bu da fazlasıyla iyi bir sistem.

AMD 6000 serisinde hataları düzeltti fakat NVIDIA alacaksanız bu da fazlasıyla iyi bir sistem.

Evet bu sistemi attı birkaç kişi daha sağ olsunlar. Her an upgrade yapabilme şansım olsun diye -RAM'ler açısından ve 2 tane SSD kullanacağım için- bu sistemdeki anakart bana ters oluyor. RAM'lerin hızını da 3600 MHz tercih etmek istiyorum dolayısı ile sanırım bu sistemi tercih etmeyeceğim.

@hüseyin havadar hocam ne gibi sıkıntılar çektiniz AMD'de, mümkünse söyleyebilir misiniz? Bende almayı düşünüyorum da.

Açıkçası ısı arttıkça performans kaybına fazla uğramaya başlamış ve eklediğim fanlar da pek yeterli gelmemişti. Elbette belki benim beceremeyişim ve şu anki kartımın tek fanlı olması da sorunlardan biri olabilir ancak bazı modellerde ısınma gerçekten sorun. Sapphire Edition RX 480 kullanıyor idim, gayet ısınıyordu ama sağ olsun 6 yıl kullandım bundan önce. Kullanımım sırasında fanları yüzde yüz moda almadan kullanamıyordum ve genel olarak en geç 2-3 saat içinde FPS fena düşüyordu.

Şu an ise RX 6400 kullanıyorum idareten. Isınmalar aynı, daha iyi bir soğutma düzenim var. Güncel oyunlar 75-80 arası sıcaklık değerleri görmeme neden oluyor ve doğal olarak performans kaybı oluyor ancak önceki kartımla kıyas bile yapamayacağım kadar az. Gene de rahatsız edebiliyor. Çok uzun oldu kusura bakmayın. Onun haricinde yeni modeller için bir şey demem doğru olmaz.

İşlemci: Intel i5-12400F
Anakart: ASUS Prime B660M-A D4.
GPU: Zotac Gaming GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge 8 GB GDDR6 256 bit.
RAM: Corsair Vengeance 8x2 (16 GB) 3600MHz.
SSD: Samsun 500 GB 980 mz.
Kasa: MSI MAG Forge 101m mid Tower.
PSU: Cooler Master 650W 80+ Bronze.

Bütçeme göre seçtiğim sistem bu. Dikkat etmem gereken, aynı fiyata şunun yerine şunu alabilirsin dediğiniz şeyler varsa söyleyebilirseniz iyi olur.

Son dakikada ısı üzerine yapılan yorumlardan ötürü GPU tercihim şu yönde değişti:
ASUS GeForce RTX 3060 Ti TUF Gaming V2 OC.

Açıkçası ısı arttıkça performans kaybına fazla uğramaya başlamış ve eklediğim fanlar da pek yeterli gelmemişti. Elbette belki benim beceremeyişim ve şu anki kartımın tek fanlı olması da sorunlardan biri olabilir ancak bazı modellerde ısınma gerçekten sorun. Sapphire Edition RX 480 kullanıyor idim, gayet ısınıyordu ama sağ olsun 6 yıl kullandım bundan önce. Kullanımım sırasında fanları yüzde yüz moda almadan kullanamıyordum ve genel olarak en geç 2-3 saat içinde FPS fena düşüyordu.

Şu an ise RX 6400 kullanıyorum idareten. Isınmalar aynı, daha iyi bir soğutma düzenim var. Güncel oyunlar 75-80 arası sıcaklık değerleri görmeme neden oluyor ve doğal olarak performans kaybı oluyor ancak önceki kartımla kıyas bile yapamayacağım kadar az. Gene de rahatsız edebiliyor. Çok uzun oldu kusura bakmayın. Onun haricinde yeni modeller için bir şey demem doğru olmaz.

Son dakikada ısı üzerine yapılan yorumlardan ötürü GPU tercihim şu yönde değişti:
ASUS GeForce RTX 3060 Ti TUF Gaming V2 OC.

Güle güle kullanın hocam.

Güle güle kullanın hocam.

Teşekkür ediyorum.

İşlemci: Intel i5-12400F
Anakart: ASUS Prime B660M-A D4.
GPU: Zotac Gaming GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge 8 GB GDDR6 256 bit.
SSD: Samsun 500 GB 980 mz.

Bütçeme göre seçtiğim sistem bu. Dikkat etmem gereken, aynı fiyata şunun yerine şunu alabilirsin dediğiniz şeyler varsa söyleyebilirseniz iyi olur.

Final hali:

İşlemci: Intel i5-10600KF.
Anakart: ASUS TUF GAMING Z590-PLUS.
GPU: ASUS TUF 3060 TI.
SSD: WD Blue SN570 500 GB - HITACHI HUA722010ALA330 1TB - WDC WDS 252GB.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı