RTX 3060 Ti sistemin fanları aşırı dönüyor

AhmeT75

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle sistem özelliklerini sıralayayım:

Gigabyte RTX 3060 Ti,
Intel i5 12400F,
16 GB RAM.

Arkadaşlar, son zamanlarda çok sıklaştı bu durum. Üstteki iki fanı yeni taktım (yeni fanlar olmadan önce bilgisayar direkt kendini yeniden başlatıyordu). Bilgisayarı açtığımda belli olmayan bir aralıktan sonra fanlar aşırı şekilde dönmeye başlıyor. İşlemcinin macunu çok yakın zamanda değiştirildi ama ekran kartının macunu, aldığımdan beri değişmedi, yaklaşık 2 sene yani. Ama bilgisayar zaten dün taktığım fanlardan sonra boşta 30, oyunlarda 60-70 derece arasında. Neden böyle yapıyor?

Video yükleyemiyorum, Drive linki bırakayım:

Fanlar kaç hızında veya % kaçta çalışıyor?

Hiçbir bilgim yok ekran görüntüyü kesiyor sadece bu sesler ve fanlarla baş başa kalıyorum.

Fanları değiştirirken bir hata mı yaptınız acaba. Sanki ekran kartı soğuyamıyor ve bu yüzden kendini kapatıyor gibi geldi bana. Yanlış okumuşum sanırım ekran kartı fanını değiştirmediniz.

Fanları değiştirirken bir hata mı yaptınız acaba. Sanki ekran kartı soğuyamıyor ve bu yüzden kendini kapatıyor gibi geldi bana. Yanlış okumuşum sanırım ekran kartı fanını değiştirmediniz.
Hocam sadece üst bölmeye iki yeni fan taktım
Güç kaynağın nedir? Ekran kartı sıcaklığı da normal mi?
Ekran kartımın sıcaklığı oldukça normal az önce chrome açıklen böyle yaptı zaten boşta 30-40 cs gibi oyunlarda 60-70 derece arası
Thermaltake Versa T25 ARGB TG 650W 80+ USB 3.0 Mid

FurMark testi yapabilir misiniz?

Anakartın BIOS ayarına girip fanları optimize edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…