RTX 3060 Ti ve i5 9400F sistemde Battlefield 2042 takılıyor

Rin2b

Hectopat
Battlefield 2042 de Ultra ayarlarda ortalama 80-90 FPS alıyorum. Ama oyun mouse girdisini çok geç takılarak algıylıyor. NVIDIA'nın FPS ekranından FPS'e baktığım zaman %99 FPS oranının 20-30'larda gezdiğini görüyorum. CPU kullanımı %100'den düşmüyor. Ekran kartı kullanımı %40-50 civarlarında sistem özelliklerim.

GPU: RTX 3060 Ti.
CPU: i5 9400F.
RAM: 16 GB.
Oyunun kurulu olduğu depolama birimi: SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar darboğaz diyor da ben öyle düşünmüyorum. Çünkü sadece bende de bf2042'de yapıyor. Az araştırsınlar görecekler CPU olayını.

6/6 işlemciler için yüksek kullanım neredeyse her oyunda normal. Tabii Battlefield gibi CPU katili işin içine girince iyice kötüleşiyor. SMT olmadan olmuyor 9400F ile 3500X hep bu sorundan müzdarip kağıt üzerinde güçlü görünseler de.

İşlemciyi sömüren bir oyun kendisi. Şöyle bir ayar var kapatabilir misiniz?

Future Frame Rendering

8700K kullanıyorum yeri geliyor bende de %90 85 bazen 98 oluyor.

3070 Ti ve i5 12400F ile 60-70 FPS arasında alıyordum arada bir 60 FPS altına düştüğü de oluyordu saniyelik. CPU sürekli %95 civarında geziyordu. Tek kanal 16 GB RAM yanına bir 16 GB daha ekleyerek çift kanal yaptıktan sonra yüksek ayarlarda sabit 120-130FPS alıyorum güncel olarak.

evet orası öyle ama youtubede şöyle bir videoya denk geldim bu arkadaşta benim sistemle aynı sistem var ve 4k da sorunsuz 60-70 fps alıyor

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Battlefield özelinde konuşuyorsak normal ama diğer oyunlarda yapmaması lazım. 6/12 fazlasıyla yeterli.
diğer oyunlarda yapmıyor zaten

Dikkat edersen 60 kare civarında seyredir ve işlemci kullanım yüzdesi de belli bir yerde. Sen de 1080P'de V-Sync açıp oynasan CPU yüzdesi %100'e vurmayabilir ve düşüşlerden kaçabilirsin. İşlemci %100 kafa attığı vakit düşüş olup olmaması tamamen şans işidir.

Hocam vsync açınca çok geç geliyor mouse girdisi 1080p her low ayarda da denedim yine aynı sorun var işlemci kullanımı bir türlü %100 den düşmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…