RTX 3060 Ti ve i7 6700K uyumu

Bütçe
4000-6000 TL

YSFKBDY

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bir sorum olacaktı bu ekran kartıyla ilgili.

MSI Z170A GAMING M5 anakartım, i7 6700K 4.0 işlemci, 16 GB RAM ve Gigabyte GTX 970 G1 Gaming GV-N970G1 GAMING-4GD 4 GB ekran kartım var ve onu satıp 3060 Ti almayı düşünüyorum. Anakartta PCI-e 3.0 desteği var, bildiğim kadarıyla 4.0 yok.

Sizce mevcut sistemimle mantıklı olur mu? Tam performans alabilir miyim?

Halihazırda bu sisteme sahibim bu arada. Sadece ekran kartımı değiştirmek istiyorum. Bir de; cahilliğimi mazur görün ama darboğazdan kastınız tam olarak nedir?

Cahilliğimi mazur görün. Darboğazdan kastınız tam olarak nedir?
Şöyle bir örnek vereyim, sizin boğazınızın bir ölçüsü vardır ve daha fazlasını yemeye çalışırsanız ya kusarsınız ya da acı çekersiniz. İşlemci, ekran kartı ile iş birliği yaparak çalışır. Ekran kartı verileri ve grafikleri işler ve işlemciye gönderir, işlemci de işleyeceklerini işler ve sana gönderir. Fakat işlemci veya ekran kartı birbirilerinin arasında çok fark varsa güç olarak biri birini besleyemez. Bu besleyemeyince artık oyunlarda anlık donma yaşamaya başlıyorsun.
Çünkü işlemci artık zorlanıyor ve o GPU'nun gücüne erişemiyor ve bu yüzden oyunun anlık donabiliyor.

Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Bu durumda sanırım önce yeni bir anakart ile 10. nesil bir işlemciye odaklansam daha iyi olacak gibi.

Açıklamalarınız için teşekkür ederim. Bu durumda sanırım önce yeni bir anakart ile 10. nesil bir işlemciye odaklansam daha iyi olacak gibi.
İlla ki Intel olmak zorunda değil, AMD Seçebilirsiniz yayın işleri için falan. Bence AMD Seçmek yararınıza olur. Bu benim fikrim fakat net bir bütçe biriktirdiğinizde veya elinizde olunca bunu belirterek yeni bir konu açtığınız da Technopat'da bu işin uzmanları ve bilgili insanlar benim gibi size çok daha iyi yardımcı olacaktır.

İsterseniz yarın yeni bir konu açın, bütçenize uygun anakart ve işlemci tavsiye edelim. Bu saatlerde forum pek aktif değil, yarın açarsanız daha fazla etkileşim alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…