RTX 3060 Ti ve Intel Core i5 11400F alınır mı?

Range

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Benim şimdiki bilgisayarım bayağı kötü işlemci olarak. Intel Core i3 10105F ve ekran kartı olarak RX 550 4 GB var. Yeni oyunların çoğunun sistem gereksinimlerine yetmiyor. Bende parçaları değiştirmeyi düşünüyorum, öncelikle sahibinden uygulamasından 2. el 12bin liraya RTX 3060 Ti OC Edition (8 GB) buldum ve idefix'ten de 4900 liraya i5 11400F almayı düşünüyorum. Bursluluğumu kullanarak taksitle alacağım. Sizce doğru seçimi yapmış mıyım yoksa başka ekran kartı veya işlemciye yönelmeli miyim?

Düzenleme: DDR4 16 GB RAM'im var.

Merhaba. Benim şimdiki bilgisayarım bayağı kötü işlemci olarak. Intel Core i3 10105F ve ekran kartı olarak RX 550 4 GB var. Yeni oyunların çoğunun sistem gereksinimlerine yetmiyor. Bende parçaları değiştirmeyi düşünüyorum, öncelikle sahibinden uygulamasından 2. el 12bin liraya RTX 3060 Ti OC Edition (8 GB) buldum ve idefix'ten de 4900 liraya i5 11400F almayı düşünüyorum. Bursluluğumu kullanarak taksitle alacağım. Sizce doğru seçimi yapmış mıyım yoksa başka ekran kartı veya işlemciye yönelmeli miyim?

O paraya Rx6800-6800XT çıkıyor daha mantıklı olur.

Çok mantıksız olur. 12 bine RX 6800 XT rahat rahat bulunur, 3060 Ti dediğin kartın ederi 8 bin lira. 11400F de 3 binden fazla etmez.

Hocam toplam bütçe ne kadar.

işlemci olarak amd bakıcaktım normalde ama hangi amd işlemcilerin ddr4 desteklediğinden emin olamadım

bakarım sağolun
Elindeki anakart nedir? Eğer elindekileri satabilirsen AM4 geçmek mantıklı olabilir. 2.elden R5 5600 falan bakabilirsin.

Fiyat çok kazık. 6 bin TL'e RX 6600 mis gibi olur bu sisteme. PSU gibi geri kalan parçalarınızı modeliyle birlikte yazabilir misiniz?

Elindeki anakart nedir? Eğer elindekileri satabilirsen AM4 geçmek mantıklı olabilir. 2.elden R5 5600 falan bakabilirsin.
Anakartım PRIME H510M-A

Fiyat çok kazık. 6 bin TL'e RX 6600 mis gibi olur bu sisteme. PSU gibi geri kalan parçalarınızı modeliyle birlikte yazabilir misiniz?
Anakartım PRIME H510M-A

PSU performax gaming in 650W bronze plus PG-650B01

Direkt yeni bir sisteme geçin o zaman. Her şey değişecek çünkü. Konu açabilirsiniz.

Aylık maksimum 2500 TL olduğu için çok kısıtlı yapabiliyorum zaten. Bir de işe RAM fiyatları anakart SSD falan girerse işin içinden çıkamam, bursluluğumla alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı