RTX 3060 Ti vs RTX 5070

AMr.TalhaA

Hectopat
Merhaba. Aylar sonra sonunda beklediğim an geldi. 4000 serisini bilerek almamıştım. Çünkü 4000 serisinden bir kart alsam bile FPS sıçramasını hissedeceğimi zannetmiyordum(bu arada ben GT 730'dan sıfır RTX 3060 Ti' sisteme geçtim benim bildiğim sıçrama seviyeleri o yüzden yüksek yani 3060 Ti ile mesela 4070 arasındaki fark çoğunuza yeterli gelebilir ama bana çok gelememişti 😀). Tabii 4090 ve 4080 hariç. Ancak 5000 serisinde durumlar değişir diye düşünüyorum. Acaba arada fark edebileceğim bir FPS farkı olur mu tüm oyunlarda? Veya hangi 5000 serisi kart bu farkı hissetirebilecek? Düşüncelerinizi merak ediyorum. Bu arada ben GT 730'dan.

Son düzenleme:
Merhaba. Aylar sonra sonunda beklediğim an geldi. 4000 serisini bilerek almamıştım. Çünkü 4000 serisinden bir kart alsam bile FPS sıçramasını hissedeceğimi zannetmiyordum. Tabii 4090 ve 4080 hariç. Ancak 5000 serisinde durumlar değişir diye düşünüyorum. Acaba arada fark edebileceğim bir FPS farkı olur mu tüm oyunlarda? Veya hangi 5000 serisi kart bu farkı hissetirebilecek? Düşüncelerinizi merak ediyorum.
5070 geçsen hissedersinde fiyatlara bağlı birazda kazık çıkarsa çokta anlamı kalmıyor 3060tida öldü bitti bi kart değil sonuç olarak.

5070 geçsen hissedersinde fiyatlara bağlı biraz da kazık çıkarsa çok da anlamı kalmıyor 3060 Ti'da öldü bitti bir kart değil sonuç olarak.

Evet öyle ancak bende şöyle bir sorun var Fortnite'da en yüksek ayarlarda 20-30 FPS alıyorum. Yakın zaman da bir oyun daha oynamıştım aynı durum oldu belki işlemci kaynaklı olabilir ve bende bunu kökten çözmek için planım yeni PC'ye geçmek.

5070 geçsen hissedersinde fiyatlara bağlı birazda kazık çıkarsa çokta anlamı kalmıyor 3060tida öldü bitti bi kart değil sonuç olarak.
Valla ben yeni 3060ti aldım 😅 3060ti hala gideri olan bir kart... 5070 serisi çok uçuk çıkarsa ülkemizde 4070super alırsın çok fark istiyorsan. Umarım uygun çıkar ama kartını satıp en az 20k eklemen gerekir diye düşünüyorum 😅

RTX 4000 serisinde hissedilir fark nereden baktığınız ile alakalı, bence özellikle RTX 4050 ve 4060 mobil kartlarda önceki nesile göre hissedilir bir fark vardı. Ancak NVIDIA bana kalırsa yine saf performansta hissedilir daha doğrusu beklediğiniz o farkı sunmayacak, daha çok DLSS üzerinden bir performans artışı söz konusu ki bu benzer durum 4000 serisinde de bir önceki nesile göre vardı.
Bir de AMD şu an üst segmentten elini çekerek orta seviye kartlar ile yoluna devam edecek, Intel zaten Arc B580 ile orta seviyeye oynuyor. NVIDIA bana göre RTX 5060 5070 gibi kartları saf performansları açısından fiyat performans olarak çıkartmayacak bunun yerine artık tamamen rakipsiz olduğu üst segment kartlardan para kazanmaya yönelecek.
Ek olarak GT 730'dan geçtim demişsiniz, muhtemelen işlemciniz halen kötü zira o FPS değerleri ancak Cyberpunk gibi oyunlarda en yüksek ayarlarda alınacak değerler.

RTX 4000 serisinde hissedilir fark nereden baktığınız ile alakalı, bence özellikle RTX 4050 ve 4060 mobil kartlarda önceki nesile göre hissedilir bir fark vardı. Ancak NVIDIA bana kalırsa yine saf performansta hissedilir daha doğrusu beklediğiniz o farkı sunmayacak, daha çok DLSS üzerinden bir performans artışı söz konusu ki bu benzer durum 4000 serisinde de bir önceki nesile göre vardı.
Bir de AMD şu an üst segmentten elini çekerek orta seviye kartlar ile yoluna devam edecek, Intel zaten Arc B580 ile orta seviyeye oynuyor. NVIDIA bana göre RTX 5060 5070 gibi kartları saf performansları açısından fiyat performans olarak çıkartmayacak bunun yerine artık tamamen rakipsiz olduğu üst segment kartlardan para kazanmaya yönelecek.
Ek olarak GT 730'dan geçtim demişsiniz, muhtemelen işlemciniz halen kötü zira o FPS değerleri ancak Cyberpunk gibi oyunlarda en yüksek ayarlarda alınacak değerler.

Ben direk GT 730 sistemden RTX 3060 Ti sisteme geçiş yaptım işlemcim i3-13100F. Bir de bende döngüye girmek istemiyorum 5000 serisi çıktı 6000 serisini bekleyeyim gibi sonra bu tekrara giriyor. Bunu yaşayanları Reddit'te görmüştüm.

Benim sonraki nesil kartım büyük ihtimalle Intel olacak ya. Öyle duruyor :D Intel yakında 24 GB üst düzey ekran kartı satacak diye duymuştum bu arada. O beklenebilir :D cidden 10 12 GB ekran kartı almak istemem o kadar para verip :D

Kartlarla alakalı ham performans verilerini tarafsız testlerde görmeden çok bir şey söylenemez. Tabii ki 5070, 3060 Ti'dan daha iyi bir kart. Ancak 5070 hakkında kesin kanılara varmak için erken.

Evet öyle ancak bende şöyle bir sorun var Fortnite'da en yüksek ayarlarda 20-30 FPS alıyorum. Yakın zaman da bir oyun daha oynamıştım aynı durum oldu belki işlemci kaynaklı olabilir ve bende bunu kökten çözmek için planım yeni PC'ye geçmek.
fortniteda 20-30 fps almanız için o kartı ikiye falan kesmiş olmanız lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı