RTX 3060 Ti vs. RX 6800

DX11 oyunlarda stutter yiyorum ben de. Bunu ilk elden gözlemlemiş biri olarak hak veriyorum. NVIDIA olsa da stutter girer miydi, o konuda emin değilim ama yeni çıkmış DX11 oyunlarda bazen öyle droplar, stutterlar yiyorum ki hayattan soğutuyor.

Yalnız sizin dediğiniz gibi FPS yüksek olmasına rağmen akıcı olmama gibi bir sorun yaşamadım, bu NVIDIA-AMD'den bağımsız bir şey gibi geldi bana.

Hocam NVIDIA akıcılığı diye bir şey yok. Plasebo etkisi olabilir. Aynıca RAM konfigürasyonalrı nasıl ve işlemci modeli nedir?

Evet doğrudur, hiç perf alamazsın tabii ki değil.

Bu benim RX 5700 XT de başıma geldi FPS 160'larda ama takılma vs vardı, sattım NVIDIA aldım düzeldi 2070 Super almıştım tabii benim ana amacım oyun değil mimarlık inşaat programları vs. CUDA çekirdeğine ihtiyaç vardı.

Hocam NVIDIA akıcılığı diye bir şey yok. Plasebo etkisi olabilir. Aynıca RAM konfigürasyonalrı nasıl ve işlemci modeli nedir?

Sistem aynı her şey aynı. Sadece ekran kartı farklı kalıyor. 16 GB 3600MHz CL16 RAM kullanıyorum. Zaten belirttim. Başka AMD ekran kartı denedim. Durum aynı oldu. Darboğaz sorunu yok. Monitörüm 4K 144Hz. Oyunu 1080P'de oynamıyorum. 2K ve 4K arasında kullanıyorum. Şu an aynı sistemime GTX 1080 taktığımda oyunlar daha akıcı smooth oluyor. Mouse sağ ve sola hareket ettirirken fark ediyorum. Ben zamanında ciddi e Sport rekabetçi oyun oynamış biriyim. Bu tarz şeyleri gözlerim algılar. Sorun ciddi anlamda AMD ekran kartında hala oyunlarda problemleri var.

Bende 3060 Ti dan RX6800 e geçtim fakat 3060 Ti ı satmadım acaba geri mi dönsem diye düşünüyorum. RX6800 bariz daha güçlü ve daha az güç tüketen bir kart fakat Nvidia DLSS, RTX ve diğer yazılım avantajları sayesinde 2 gömlek düşük kartı bile tercih ettirme konusunda kararsız bırakıyor.

Bahsettiğiniz dlss ye karşın amd nin fsr özelliği aynı işi görüyor, 3060 ti ile rt teknolojisini biyere kadar kullanırsınız başka yazılım avantajı derken?

RX 6800'den gidilecek yer RTX 4000 serisidir. DLSS 3.0 var, RT performansı desen çağ atladılar. Şahsen senin durumunda olsam 3060 Ti defterini kapatırdım.

Bahsettiğiniz dlss ye karşın amd nin fsr özelliği aynı işi görüyor, 3060 ti ile rt teknolojisini biyere kadar kullanırsınız başka yazılım avantajı derken?
DLDSR de ayrı bir etken. Upscale olarak muazzam çalışıyor. AMD tarafında VSR tamamen işlevsiz laf olsun diye konulmuş.

Ayrıca FSR ve DLSS arasında 10 gömlek fark var, aynı kalitede görsellik sunamıyorlar.

DLDSR de ayrı bir etken. Upscale olarak muazzam çalışıyor. AMD tarafında VSR tamamen işlevsiz laf olsun diye konulmuş.

Ayrıca FSR ve DLSS arasında 10 gömlek fark var, aynı kalitede görsellik sunamıyorlar.

10 gömlek fark yok. FSR 2 ile DLSS 2 arasındaki farkı anlamak için ancak 3X Zoom ile 30 FPS gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…