Rehber RTX 3060 Undervolt ve Overclock

Makaleler
13
MSI Afterburner'dan bu verdiğim ayarlar ile karta ne yapmak istiyorsanız yapabilirsiniz.

Stock TDP: 170W Undervolt: Max 120W Overclock: 170-180W
Sıcaklık: 70 derece Undervolt: Max 61 Sıcaklık: 73-74 derece

Not: PNY Verto Dual RTX 3060 12 GB da kullanılmıştır. Sizin kartta 10 daha fazla veya az vererek daha stabil çalışabilir, deneyerek en stabil ayarı bulun.

Undervolt için ayarlar

Overclock için ayarlar

Undervolt ile BaseMark testi

Stok Basemark testi

Overclock basemark testi

Undervolt bu şekilde yapılmıyor tam olarak hocam.

Undervolt ile konunun alakası yok. Güç limitini kısıp undervolt olarak göstermiş.

Undervolt curve editor ile yapılır, ben OC + UV yaptım ve Cyberpunk 2077'de RT OverDrive'da bile maksimum 63 derecelere çıkıyor. Özel fan ayarlarınıda yaptığımda ise 59 derecelerde takılıyor kart.

Undervolt FurMark sonucu:
Derseniz yukarıda 59 derece demişsin burada 69, bu FurMark arkadaşlar. Kartı tamamen sömürmesi için yapılmış bir uygulama zaten.

(69 derece +300 Core Clock ve +911 Memory Clock Boost için gayet iyi bir sıcaklık, 1080p baz alınırsa. Zaten yaklaşık 14FPS yüksek alınıyor stock hale göre, tabii istesem overclocksuz undervolt yaparım o zaman ise maksimum 57 derecelerde takılıyor.)

Stock sonucu eklemiyorum çünkü kart 87 derecelere kadar çıkıyor, FPS değerlerini sorarsanız 130 civarlarında.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…