RTX 3060 ve R7 9700X sisteme B650 anakart uyar mı?

Sleipnir

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ileride ekran kartını güncellemek için anakart ve işlemci değiştirdim. RTX 3060 kartıma MSI B650 anakart oluyor mu?
Kontrol ettiğim de B650 anakartı PCI-e 5.0 destekliyor ama RTX 3060, PCIe 5.0 ile uyumlu çalışıyor lakin PCIe 4.0 hızında test verecek sanırım. Doğru mudur ?

İşlemcim de AMD Ryzen 7 9700X.

Son düzenleme:
Günümüzdeki her anakarta her ekran kartı uyumlu olur ancak her anakarta her işlemci uyumlu olmaz. Anakart alırken hangi soket yapısına sahip olduğuna ve teknik özelliklerine bakın.

Anakart kutusunun üzerinde hangi soketle uyumlu olduğu simge şeklinde belirtilir.

Evet hocam pcie 4 ile çalışacaktır. Sorun tekabül edeceğini sanmıyorum

Günümüzdeki her anakarta her ekran kartı uyumlu olur ancak her anakarta her işlemci uyumlu olmaz. Anakart alırken hangi soket yapısına sahip olduğuna ve teknik özelliklerine bakın.
Anakart ile işlemci uyumlu hocam. Ekran kartıyla işlemci bağlantısı yok ama yine de sorayım dedim.
İkisi de AM5.

RTX 3060'a A320 de olur X870e de olur. Hiç önemli değil.

Anakart ile işlemci uyumlu hocam. Ekran kartıyla işlemci bağlantısı yok ama yine de sorayım dedim.
İkisi de AM5.
Öyleyse en büyük sorun ortadan kalkar. Gerisi ne kadar RAM ve MHz desteklediği, kaç giriş portu olduğu, kaç NVME ve SATA bağlantısı olduğu gibi özelliklere kalmış.

Öyleyse en büyük sorun ortadan kalkar. Gerisi ne kadar RAM ve MHz desteklediği, kaç giriş portu olduğu, kaç NVMe ve SATA bağlantısı olduğu gibi özelliklere kalmış.

Hocam normalde kendim takacaktım ama uyguna bir bilgisayarcı eve geliyor. O halledebilir değil mi ?
Giriş çıkışları, ekstra bir şey söylememe gerek yok sanırım.

Öyleyse en büyük sorun ortadan kalkar. Gerisi ne kadar RAM ve MHz desteklediği, kaç giriş portu olduğu, kaç NVME ve SATA bağlantısı olduğu gibi özelliklere kalmış.
Hocam işlemcinizin kaç mHz desteklediğide önemli bir tık. Ama o iş overclock ile hallediliyor diye biliyorum.

Hocam normalde kendim takacaktım ama uyguna bir bilgisayarcı eve geliyor. O halledebilir değil mi ?
Giriş çıkışları, ekstra bir şey söylememe gerek yok sanırım.
Kendinize güveniyorsanız, "heyecan yapmam, elim ayağım titremez, sakin kalırım" diyorsanız eğer YouTube'dan bakarak yavaş ve sakince kurulumu yapabilirsiniz. Sorun yaşadığınızda, geri dönülmez bir yola girmeden önce buraya tekrardan konu açarsanız yardımcı olunur.

Hocam işlemcinizin kaç mHz desteklediğide önemli bir tık. Ama o iş overclock ile hallediliyor diye biliyorum.
Her anakartın ve RAM modülünün maksimum MHz değeri farklıdır. Anakart izin vermedikçe MHz arttıramaz, RAM izin vermedikçe arttırır ama parçaya zarar verebilirsin. O yüzden genellikle alınan anakartın maksimum MHz değerine uygun RAM modülleri tercih edilir. Ayrıca AMD marka bir işlemciniz varsa, tabiri caizse CPU ve RAM karı koca gibidir.

Hocam ben o sorunu yaşadığım için söledim arkadaş yaşamasın diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…