RTX 3060 ve RX 6600 XT Ray Tracing karşılaştırması

dottore

Hectopat
Daha fazla  
RX 6600XT'de bulunan Ray Tracing RTX 3060 kadar iyi mi?

RTX anlamında AMD 1-0 yenik durumda bu teknolojiye çok geriden katıldılar. NVIDIA 2000 serisini duyurduğunda AMD RTX bir nevi DX 12'nin DXR teknolojisini gereksiz bulmuştu sonradan konsolda da bu teknolojiye geçilince ve kısacası standart olunca apar topar bir şeyler yapmaya çalıştılar ama ATI alan üsküdarı geçti. Halbuki aynı yıl onlarda geliştirme yapsalar şu an NVIDIA seviyesinde ondan daha iyi RTX performansı sunabilecek kartları %100 çıkarırdı.

Sizce hangi ekran kartı alınmalı?

Ray Tracing konusunda RTX serisi kartlar çok başarılı.

RTX 3060 ile RTX performansını tam olarak alamazsın gibi bir yorum görmüştüm forumda, siz ne düşünüyorsunuz? Bir de kas gücü olarak daha önde olan 6600 XT mi yoksa yazılımsal olarak daha performanslı olan RTX 3060 mı seçilmeli?

Kısmen doğru, Ray Tracing performansını güzelce yaşayabilmek için en az 3060 Ti ve üzeri kartlar satın almanız gerek. Ama 3060'ın da sizi üzeceğini sanmam, ayrıca 6600 XT ve RTX 3060 arasından seçim yapmak zor gelebilir ama tamamen size bağlı bir şey. Kas gücü olarak 6600 XT açık ara önde olsa da RTX 3060 bir nebze de olsa bu farkı yazılımlar ve diğer çeşitli araçlarla ortadan kaldırmaya çalışmıyor değil. Bana kalsa gerek uzun ömürlü oluşu, gerekse de sorun çıkarma olasılığının düşük olmasından dolayı RTX 3060'dan yana seçimimi kullanırdım. Önümüzdeki yıllarda üst düzey bir sistem toplayacağım ve AMD'ye şans vereceğimi sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…