RTX 3060 VRAM arttırılabilir mi?

Ardacyt

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Şimdi asıl meselem şu laptop olduğum için normalde 12 ve 8 GB olan 3060'ım bende 6 GB kalıyor ve ben bu VRAM'ı arttırmak istiyorum bunu nasıl yapailirim amacım masaüstü performansı görmek FPS yükseltmek mesela RDR 2 de ulrtrada 30 40 FPS alıyor ama oyuncu laptopu diye alıp az FPS almak istemiyorum mantıken 6 GB'yi arrttırabilir miyim acaba?
Sistemim de bu:
Intel i7.
RTX 3060.
16 GB RAM.
1 TB SSD.

Söylemeyi unuttum bir de burada 14 GB top bellek yazıyor ama VRAM 6 GB bu top bellekle diğeri nedir?

Dosya Ekleri

• resim_2025-01-23_182330359.png
    resim_2025-01-23_182330359.png
    7,9 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi asıl meselem şu laptop olduğum için normalde 12 ve 8 GB olan 3060'ım bende 6 GB kalıyor ve ben bu VRAM'ı arttırmak istiyorum bunu nasıl yapailirim amacım masaüstü performansı görmek FPS yükseltmek mesela RDR 2 de ulrtrada 30 40 FPS alıyor ama oyuncu laptopu diye alıp az FPS almak istemiyorum mantıken 6 GB'yi arrttırabilir miyim acaba?
Sistemim de bu:
Intel i7.
RTX 3060.
16 GB RAM.
1 TB SSD.

Söylemeyi unuttum bir de burada 14 GB top bellek yazıyor ama VRAM 6 GB bu top bellekle diğeri nedir?
O vramin ve kullandığın M-GPU'nun özellikleri kasıtlı olarak kısılmıyor halihazırda 70-80 dereceyi gören grafik işlemcileri masaüstü performansı verecek olsaydı 100e yaklaşırdı ve aynı anda işlemcinin sıcaklığınıda yükseltirdi.Böyle kullanmaya devam edin ya da bütçeniz varsa yaza doğru çıkacak 5000 serisi laptopları alın ancak bence değiştirmeye gerek yok o ekran kartı çoğu oyunu iyi grafiklerde oynayatacak kapasiteye sahip.Mobil gpular daha düşük profilde olmak zorundalar.

O VRAM'in ve kullandığın m-GPU'nun özellikleri kasıtlı olarak kısılmıyor halihazırda 70-80 dereceyi gören grafik işlemcileri masaüstü performansı verecek olsaydı 100e yaklaşırdı ve aynı anda işlemcinin sıcaklığınıda yükseltirdi. Böyle kullanmaya devam edin ya da bütçeniz varsa yaza doğru çıkacak 5000 serisi laptopları alın ancak bence değiştirmeye gerek yok o ekran kartı çoğu oyunu iyi grafiklerde oynayatacak kapasiteye sahip. Mobil GPU'lar daha düşük profilde olmak zorundalar.

Amacım FPS arttırmak dedikleriniz foğru yüksek grafiklerde butun oyunları güzel oynatıyor neyse anladım ki arttıramam.

Bir şey daha soracağım bu Intel HD Graphics için arttıran var bu intelinkini arttırınca ne oluyor herkes onu sormuş anlamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı