RTX 3060 vs 3060 Ti vs 3070 vs 4070

Bütçe
10-14

murathanc

Hectopat
Makaleler
1
Photoshop ve geliştirdiğimde video editlemeyle uğraşacağım. Tabii ki oyun da oynayacağım. (oyun için Ultra takıntım yok)
Oturduğumda uzun saatler kullanıyorum.

R5 5600 işlemci ve B550M-E anakart alacağım.
Monitörüm ise AOC 24 inc 1080p alabileyeceğim.

Geleyim konu başlığına.
Ekran kartında kararsızım.
RTX 3060.
RTX 3060 Ti.
RTX 3070.
RTX 4070.

3060/ti/3070 alırsam ASUS Dual olarak bütçem yetiyor.
Lakin 4070 olursa INNO3D olacak ve bütçemi zorlamış olacağım.
Sizce buna değer mi?
Fikirlerinizi merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
INNO3D bence kötü bir marka değil.

Enflasyon sürekli artığı için Lüx tüketim gerçekten çok karlı oluyor bütçeni zorla bence aldığın yanına kar kalır . 1 Ay sonra asgari ücret artırır bunlar istesende aynı fiyata almazsın TL bazında

Photoshop ve geliştirdiğimde video editlemeyle uğraşacağım. Tabii ki oyun da oynayacağım. (oyun için Ultra takıntım yok)
Oturduğumda uzun saatler kullanıyorum.

R5 5600 işlemci ve B550M-E anakart alacağım.
Monitörüm ise AOC 24 inc 1080p alabileyeceğim.

Geleyim konu başlığına.
Ekran kartında kararsızım.
RTX 3060.
RTX 3060 Ti.
RTX 3070.
RTX 4070.

3060/ti/3070 alırsam ASUS Dual olarak bütçem yetiyor.
Lakin 4070 olursa INNO3D olacak ve bütçemi zorlamış olacağım.
Sizce buna değer mi?
Fikirlerinizi merak ediyorum.
4060ti çıkıcak 9999dan bugün çıktığı an satın alın

4060 Ti çıkacak 9999'dan bugün çıktığı an satın.
Enflasyon sürekli artığı için lüx tüketim gerçekten çok karlı oluyor bütçeni zorla bence aldığın yanına kar kalır. 1 ay sonra asgari ücret artırır bunlar istesen de aynı fiyata almazsın TL bazında.

Haklısınız. Teşekkür ederim.

Hocam DLSS 3.0 bile fazlasıyla avantajlı. Bence geleceğe de yönelik olduğu için değer.

DLSS 3.0 demişsiniz. Bu gibi başka ne avantajları var link verme imkanınız var mı? Bir bakayım hani ne sağlıyor alırsam ne alacağım detaylıca öğrenmiş olayım.
Parasını verdim aldım olmasın, ne aldığımı bileyim.

DLSS 3.0 demişsiniz. Bu gibi başka ne avantajları var link verme imkanınız var mı? Bir bakayım hani ne sağlıyor alırsam ne alacağım detaylıca öğrenmiş olayım.
Parasını verdim aldım olmasın, ne aldığımı bileyim.

Hocam sana en açık bir şekidle anlatayım 4070 Ti var bende kartın VRAM'ı tamam 12 GB düşük ama Dying Light 2 de Full ayarlarda 2K oynuyorken DLSS 3 açtığımda görüntümde bozulma olmadan 2 katı FPS almaya başladım.

Hocam sana en açık bir şekidle anlatayım 4070 Ti var bende kartın VRAM'ı tamam 12 GB düşük ama Dying Light 2 de Full ayarlarda 2K oynuyorken DLSS 3 açtığımda görüntümde bozulma olmadan 2 katı FPS almaya başladım.

Hocam şöyle söyleyim 8-9 senedir 720p TFT panel AOC monitör kullanıyorum.
Mesela LoL oynarken ilk zamanlarda lag olmasın ful akıcılık versin diye düşük ayarlarda oynuyordum.
Ama artık mesela en düşük ayarları bile zor kaldırır oldu.
Şunu söylemek istiyorum.
Bu kalitedeki ekranda oynamaya alışmışken 1080p olması bile yetecek üstüne IPS panel olacak.
Ha kullanmaya başlayınca fikrim değişir mi bilmem ama şu an için Ultra ayar olsun 2K, 4K olsun diye bir takıntım yok, zaten bütçem de kaldırmıyor 2K IPS paneli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı