RTX 3060 vs 4070

Bütçe
20000
1080p günümüz oyunlarında pek yeterli olmuyor maalesef, performans açısından iyi olur ancak görüntü kalitesi düşük kalıyor. Eğer sistem kastıran hikaye tabanlı oyunları oynamıyorsan 3060 senin için yeterli olacaktır, denk bir işlemciyle fps oyunlarının çoğunu rahat bir şekilde oynayabilirsin. Ama eğer son çıkan oyunları oynayayım diyorsan (Örn; Alan Wake 2, Star Wars: Jedi Survivor, The Last of us vb.) 3060 yeterli olmayacaktır çünkü 1060 zamanında ekran kartları sizi 5-6 yıl götürebilecekken şimdiki son nesil kartlar en fazla 2-3 yıl götürebiliyor. Yani 3060 alırsan max 2 yıl, 4070 alırsan 4-5 yıl ilerisini garantiye almış olursun. Tabi 4070 en üst seviye ayarlar, 3060 orta-üst seviye ayarlar olarak düşünebilirsin.

Peki son olarak marka ne önerebilirsiniz
MSI in ventus modellerine bakmıştım aşırı ısındığını duydum şuan MSI 4060ti Gaming x slim çarptı gözüme sizce nasıldır
MSI 4060ti Ventus 3 fanlı 128 bit modelini kullanıyorum hiçbir ısınma problemi yok. Yük altında 60-65 dereceyi geçmiyor. Ayrıca 16 GB VRAM olması çok önemli çünkü 8 GB son nesil oyunlar için pek yeterli değil bana göre.

Kaç bit olduğunun bir önemi yoktur, arkadaşın yeterli bilgisi olmadığını düşünüyorum.
Peki neden kaç bit olduğunun bir önemi olmadığını açıklayabilir misiniz? 128 bit kart ile 192/256 bit kart arasında işlem gücü ve performans açısından hatırı sayılır fark olacağını düşünüyorum.

Son düzenleme:

4060 Ti 3X Ventus değil de 2X Black versiyonunda ısınma sorunu var diye biliyorum.

Tabii ki var ama eski kartlarda ki gibi (GTX570 gibi amiral gemisi olmayan orta-ust segment ürünler gibi ) 320 bit gibi değerlere gerek kalmiyor. Artik amiral gemisi kartlarda bu değerleri görüyoruz.

Tabii ki var ama eski kartlarda ki gibi (GTX570 gibi amiral gemisi olmayan orta-ust segment ürünler gibi ) 320 bit gibi değerlere gerek kalmiyor. Artik amiral gemisi kartlarda bu değerleri görüyoruz.
Eskiden sanırım bit değerine ağırlık veriliyormuş ancak günümüz kartlarında yeni teknolojilerle buna gerek kalmamış. Şimdilerde kritik bir öneme sahip olmasa da tercihen üst seviye bit değeri olan kart almak daha faydalı olacaktır.

Herkese cevabı için teşekkür ederim kararımı 4070 ten yana kullanıcam fakat son bir sorum daha var şuanda ki sistemimde 650w PSU var ekran kartının tavsiyesinde 650w PSU istiyor bu sadece ekran kartının kullanacağı güç mu yoksa PSU mu 650w olmalı

Önerilen PSU 650. 4070 ise 200W kullanıyor

Son düzenleme:
4070 olan tüm sistem için 650 watt yazıyor, tek başına 4070 650 watt çekmiyor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…