RTX 3060 vs GTX 1650S ile Ravencoin mining

Yer
Nevşehir
Ayarlar, değerler, sonuçlar fotolarda. Sıcaklığın yüksek olmasında kartların ikisinin de anakartta takılı olması etkili olabilir. Diğeri de ETH gibi voltajı düşürdüğümde Raven'de kazım MH'si azalıyor olması olabilir. En stabil ayarlar şimdilik böyle. Hemfikirlerinizi almak hem de birkaç soru var aklımda onu sormak istiyorum.
İlk sorum şu olabilir. Kartlardan görüntü aldığım 3060'ı durdurup oyun oynamak, 1650S ile kazıma devam etmek gibi bir durum var mıdır, varsa nasıl yapılır? Program T-Rex.
Bir de sabah 1650S ile başladım 10 saat olmuştur. 3060 ile de akşam 5'ten şimdiye kadar. Normal mi değerler sizce?

Dosya Ekleri

• Afterburner.PNG
    597,1 KB · Görüntüleme: 119
  • 1650s.PNG
    366,4 KB · Görüntüleme: 119
  • Ekran Alıntısı.PNG
    87,4 KB · Görüntüleme: 117
Son düzenleme:
Kartlar cayır cayır yanıyor gücü düşürmeniz lazım 3060 için 65-70 aralığında bir güç verirseniz yeterli olur Power limiti 70e çekin sonra 1, 1 düşürün ta ki mh düşmeye başlayana kadar. 1650 Super içinde aynısını yapabilirsiniz.

Edit: RVN kazıyormuşsunuz ETH sandım sanırım bunda bu değerler normal fakat o ısılarda mining hiç sağlıklı değil kartları kasa dışına almanızı öneririm en azından bir tanesini yakın oldukları için sirkülasyon yapamıyorlar.

Bu sıcaklıklarda mining kârdan çok zarar getirir bence. Kartınızın ömrü ciddi manada azalır. 70 vs. yüksek gelmeyebilir ama uzun süre bu sıcaklık ve voltaja maruz kalıyorlar.

Power limiti 100’den 95’e çekince bile MH düşüyor. İnsan da 37 MH’yi görünce 2 derece için 36’yı kabul etmek istemiyor sanırım biraz fanla vs desteklemem gerekiyor biraz daha.

Power limiti 100’den 95’e çekince bile MH düşüyor. İnsan da 37 MH’yi görünce 2 derece için 36’yı kabul etmek istemiyor sanırım biraz fanla vs desteklemem gerekiyor biraz daha.
Hocam anakartiniz nedir? 3060'I PCİ-E X16 2.0 yuvasına takınca bildiğim kadarıyla tam performans alamıyorsun. Benim anakartimda 2 slot var fakat birisi X16 3.0 diğeri ise X16 2.0. 2 adet 3060 kullanılabilir mi RVN için?

Bilmiyorsanız 2. slota 3060'ı takıp deneyerek bana iyilik yapabilirsiniz.

RVN konusunda iyi hocam. Anakart B460M Mortar. Anakartımdaki iki slota da taktım ikisinde de aynı

Dosya Ekleri

• 1629741525965.png
    82,3 KB · Görüntüleme: 108
Son düzenleme:
RVN konusunda iyi hocam. Anakart B460M Mortar. Anakartımdaki iki slota da taktım ikisinde de aynı
Benim RIG sistemimde şu anlık MSI X470 Gaming Plus MAX var. 2X PCI-E X16 3.0 ve 1X PCI-E X16 2.0 slotu içeriyor. İlk iki slotun tam hızı desteklediğini biliyorum fakat 3. slotun yani 2.0 olanın RVN'de tam hızı verip vermediğimden emin değildim, bilgi için teşekkürler.

Peki ETH denediniz mi? Bildiğim kadarıyla 2.0 slotundaki 3060'lar maksimum 25 MH/s kazabiliyordu. Bu, RVN için geçerli değil anladığım kadarıyla.
Araştırdığım kadarıyla sizin anakartta 2x x16 gen 3 slotu varmış, bu durumda herhangi bir slotta RTX 3060'da hız düşmesi yaşamıyorsunuz.

Sanırım hocam ben o kadar derin bilgiye ve tecrübeye sahip değilim maalesef Şu an yağtığım şey miningde ultram.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…