Geçen gün bilgisayarımla alakalı bir konu açtım biri 3060 masaüsütün ve 2070 masaüstünün 4070 mobilden güçlü olduğunu iddiia etti ben de ""Benchmark sitesinden karşılaştırmaları attım.
Buna mı inanıyorsun dedi. Siz ne düşünüyorsunuz?
DLSS açıkken böyle bir şey mümkün mü?
Sistemi ne sen sor ne ben söyleyeyim.
Monitör: MSİ G274 QPF QD
Kulaklık: HyperX Alpha Wireless
Mouse: ASUS ROG GLADIUS III AimPoint
Klavye: Z11
Telefon: S20FE
GamePad: GC30 V2
Geçen gün bilgisayarımla alakalı bir konu açtım biri 3060 masaüsütün ve 2070 masaüstünün 4070 mobilden güçlü olduğunu iddiia etti ben de ""benchmark sitesinden karşılaştırmaları attım.
Geçen gün bilgisayarımla alakalı bir konu açtım biri 3060 masaüsütün ve 2070 masaüstünün 4070 mobilden güçlü olduğunu iddiia etti ben de ""Benchmark sitesinden karşılaştırmaları attım.
CUDA çekirdekleri, ekran kartının işlem gücünü belirler. Çekirdeklerin sayısı, ekran kartının aynı anda kaç işlem yapabileceğini gösterir. CUDA çekirdeği sayısının artması genellikle daha yüksek performans ve hız anlamına gelir.
CUDA çekirdekleri, ekran kartının işlem gücünü belirler. Çekirdeklerin sayısı, ekran kartının aynı anda kaç işlem yapabileceğini gösterir. CUDA çekirdeği sayısının artması genellikle daha yüksek performans ve hız anlamına gelir.
Anlamadığın tek şey mobile kartların power limiti kısıtlı oldugundan dolayı o kadar fazla çekirdeği düşük hızda çalıştırmak zorunda kalacaklar. Ayrıca arada mimarı farkı var, her zaman daha fazla çekirdek daha iyi skor anlamına gelmiyor.
Öte yandan techpowerup'taki relative performans kısmına bakabilirsiniz. Kendi fikrim yerine neredeyse internetin en geniş kapsamlı teknoloji sitesindeki bilgiyi baz aldım. Burada aksini iddia eden arkadaşlar bu siteden daha bilgililer büyük ihtimal.
Relative performans %99 RTX 3060 - %97 RTX 2070 olarak var.
Tabii ki de raster'den bahsediyoruz. FG derseniz ise FSR kullanarak gene FG performansı alabilir.