RTX 3060 vs RTX 3050

Bütçe
8000

KindOfEmre

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Bilişim
Merhaba, başlıkta da belirttiğim üzere 7 aydır kullandığım RX 6600 XT'yi bitmek bilmeyen yazılımsal sorunlar nedeniyle satmaya karar verdim. Bütçem 7500 - 8000 civarı. Bu kartın muadili NVIDIA tarafında RTX 3060 ama 3060 fiyatları 10k civarı haliyle çok yüksek geldi. RTX 3050 ile RX 6600 XT arasındaki performans farkı da çok fazla. (%30 civarı) ne yapmamı önerirsiniz? RTX 3050 alsam ileride RX 6600 XT'yi arar mıyım? Yoksa üstünü tamamlayıp 3060 mı almalıyım? Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

6600 XT kas gücü olarak 3060'tan bile daha yüksek sen 3050'ye geçmekten bahsediyorsun. 6600 XT ile sorun yaşıyorsan garantiye göndermeni tavsiye ederim. İlla kart değiştireceksen 3060'tan aşağı düşme.

Hem 6600 XT hem 3060 kullanıyorum. Tamam NVIDIA kadar stabil değil ancak öyle bıktıracak sorunları da yok. Sizin kartı garantiye göndermeyi düşündünüz mü?

Hocam hiç değiştirme sürücüleri sil yükle güncelle overclock ve fan dengesini de düzgün yaparsan gayet güzel kullanırsın. Ben de RX 6600 kullanıyorum bir sıkıntı yok. AMD'lerde 77 derece sınırı var fan ayarında 75 derecede fanları 100 yap. Overclock ayarlarını da gözden geçir. Bu arada o kadar ne sorunu yaşadınız?

Kartımın performansından çok memnunum lakin 7 aydır AMD bu seri kartlarda bulunan kronik bir sorunu çözemedi. Belki RX 6600 de çözmüşlerdir diye Sapphire RX 6600 ekran kartı satın aldım. Onda da aynı sorun devam etti. Soruna gelecek olursam bu kartta uykudan çıktıktan sonra Chrome'dan bir video açtığımda rahatsız edici cızırtı sesleri geliyor coil whine tarzı. İşin garip tarafı bu coil whine sesi 1000 FPS aldığım oyunun bekleme ekranında bile gelmezken kart boşta çalışırken geliyor. Sorunu çok araştırdım defalarca AMD desteğe e-posta yazdım yabancı forumlardan da destek istedim lakin sonuç yok. Toplamda 3 farklı 6000 serisi ekran kartı kullandım hepsinde aynı sorun var ve çözülmüyor. Artık pes ettim NVIDIA'a geçip bu can sıkıcı sorundan tamamen kurtulmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…