RTX 3060 vs RTX 4060

Bütçe
17000

Lucentias

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, RTX 4060 8 GB ve Ryzen 5 5600X ikilisini düşünüyorum, fakat bütçem biraz kısıtlı. Bunun yerine ASUS marka RTX 3060 12 GB ve Ryzen 5 5600X ikilisini düşünüyorum.

Sistemin diğer parçaları ile birlikte 3060'lı sistemi tanıdık bir arkadaşımdan 15-17K arası alabilirim, ancak 4060'lı sıfır sistemi 25K gibi bir fiyata alabilirim. Sizce hangisi daha mantıklı?

Merhaba, RTX 4060 8 GB ve Ryzen 5 5600X ikilisini düşünüyorum, fakat bütçem biraz kısıtlı. Bunun yerine ASUS marka RTX 3060 12 GB ve Ryzen 5 5600X ikilisini düşünüyorum.

Sistemin diğer parçaları ile birlikte 3060'lı sistemi tanıdık bir arkadaşımdan 15-17k arası alabilirim, ancak 4060'lı sıfır sistemi 25k gibi bir fiyata alabilirim. Sizce hangisi daha mantıklı?

Sıfır almanı öneririm fakat bütcede sıkıntı yaşarım dersen arkadaşından al. Sıfır öneri sebebim ise garantti belgeleri olur ve daha uzun ömürlü parçalar olur. Mesela arkadaşından aldığın bilgisayar 1 hafta sonra çalışmazsa iade ettmekte ve anlaşmakta sorun çekersin fakat sıfır olanı garantiye gönül rahatıyla yollayabilirsin.

Sıfır almanı öneririm fakat bütcede sıkıntı yaşarım dersen arkadaşından al. Sıfır öneri sebebim ise garantti belgeleri olur ve daha uzun ömürlü parçalar olur. Mesela arkadaşından aldığın bilgisayar 1 hafta sonra çalışmazsa iade ettmekte ve anlaşmakta sorun çekersin fakat sıfır olanı garantiye gönül rahatıyla yollayabilirsin.

Kuzenimin bilgisayarı 1 yıl önce aldı yakın kuzenimdir beraber oyun oynuyoruz genel de garantisi devam etmekte.

Bilgisayar sürekli alınan bir şey değil o yüzden sıfır ve 4060 almanı öneririm. Arıza durumunda garantisi olur ve aradaki fiyat farkına kesinlikle değer. 5k serileri çıkmışken 3k serisi alman yazık olur. Bu arada AMD düşünürsen rx 7700 4060 muadili ve daha ucuz.

Ultra'yı zorlamam high yeter diyorsan 3060 yeterli olur.

Valorant LoL FiveM dışı oynamıyorum bütçemi de zorlamak istemiyorum motor almayı düşündüğüm için kendi kasamı da 10-13 arası satmayı düşünüyorum FiveM gibi oyunları rahat oynamak için satın alacağım açıkçası o yuzden kuzenimin bilgisayarı almayı düşünüyorum hem uyguna gelir hem de bütçem.

Valorant LoL FiveM dışı oynamıyorum bütçemi de zorlamak istemiyorum motor almayı düşündüğüm için kendi kasamı da 10-13 arası satmayı düşünüyorum FiveM gibi oyunları rahat oynamak için satın alacağım açıkçası o yuzden kuzenimin bilgisayarı almayı düşünüyorum hem uyguna gelir hem de bütçem.

Tahmine dayalı GTA FPS testi baktım bir siteden 3060 Ultra 93 - 4060 Ultra 103 FPS gösteriyor fakat sen internetten FPS karşılaştırmallarına bak.

Sistemin diğer parçaları ile birlikte 3060'lı sistemi tanıdık bir arkadaşımdan 15-17K arası alabilirim, ancak 4060'lı sıfır sistemi 25K gibi bir fiyata alabilirim. Sizce hangisi daha mantıklı?
Hazır sistemler neden bu kadar pahalı?
2 bin liralık anakart kullanmalarına rağmen 25 bin gibi fiyatlara satılıyor.

Dostum aynı sistemi kendim 21.500'e sıfır topladım.

PCIe 4.0 destekleyen bi anakart al toplayacaksanda. Performans kaybı yaşarsın.

Hazır sistemler neden bu kadar pahalı?
2 bin liralık anakart kullanmalarına rağmen 25 bin gibi fiyatlara satılıyor.

Dostum aynı sistemi kendim 21.500'e sıfır topladım.

PCI-e 4.0 destekleyen bir anakart al toplayacaksanda. Performans kaybı yaşarsın.

Şimdi konuştum 3060 piyasası cok pahalı değil zaten 13-14'e 3060'lı sistem almak gayet mantıklı bence 4060'lı için bütçemi zorlamak istemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı