RTX 3060 vs RTX4060

Yıllar boyunca sistem topladım. GPU çekirdeği yeteri kadar güçlü değilse ekran kartının isterse 32 GB VRAM'ı olsun bir şey ifade etmez. Oyunların grafik ayarlarında ışık gölge vs. kısıp doku kalitesi gibi direkt VRAM'e etki eden ayarları açarız zannetmeyin. O kafayla zamanında çok hata yaptım. En son örneği VRAM'ı fazla diye AMD RX 480 8 GB almam oldu. O zaman ekran kartı incelemelerinde Tomb Raider (2013) kullanılıyordu. O zamanlarda o oyunda en yüksek ayarlarda 6GB VRAM yetmiyordu. Ona aldanıp ileride oyunlar yüksek VRAM ister diye düşünüp RX 480 8 GB aldım. O oyunda ayarları Ultra'ya alabiliyordum ama FPS dibi görüyordu. Işık, gölge vs. kapatıp doku kalitesi gibi ayarları yüksekte tutmak pek fayda etmiyordu. Özetle çok fazla VRAM için her şekilde daha güçlü GPU çekirdeği lazım. Örneğin 4060 TI 8 GB varken aynı GPU çekirdekli 4060 TI 16 GB anlamsız kalır sadece oyun için. 1080P için 8 GB VRAM'ın yetmediği bir oyunda ciddi optimizasyon sorunu vardır. Hedeflediğiniz çözünürlük ve oyunların hangi kartta ve ne kadar VRAM harcadığı az çok belirli. YouTube'da kaynıyor içerikler.

Senin yerinde olsam 4060 alırım tabi ki.

RTX 3060 12 GB mı RTX4060 8 GB almalıyım?
RTX 4060'ın 3000 serisinde dengi nerdeyse RTX 3070'e denk geliyor. O yüzden 4000 serisi hem daha güncel hem de daha güçlü 3060'a göre. Ekran kartı belleği çok belirleyici bir faktör değil ha 8 ha 12 render vs. yapmayacaksan çok fark etmez. Ama bana sorarsan alabiliyorsan RTX 4060-ti al derim çünkü RTX 3070 ile denk, -ti serisi her zaman normal kartına göre çok daha güçlü oluyor, baya fark ediyor yani.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…