Bazı araştırmalar yaptım ama R5 3600 ile darboğaz göremedim. Video veya test varsa atabilir misiniz?
1080p 165 Hz monitörüm var.
Bir de internette darboğaz test siteleri var orada ki hesaplar a göre i5 10400F daha çok darboğaz yapıyor gibi gözüküyor ve testlerde daha düşük FPS vermiş.
Ryzen 5 3600 3060 a darboğaz yapıyor. Onunla ilgili çok video var. Donanım Arşivi'nin videosunda görebilirsin. 6600XT 3060 dan güçlü. Bu yüzden darboğaz kaçınılmaz olur.
Ryzen 5 3600 3060'a darboğaz yapıyor. Onunla ilgili çok video var. Donanım arşivi'nin videosunda görebilirsin. 6600XT 3060'dan güçlü. Bu yüzden darboğaz kaçınılmaz olur.
İşlemcinin tek çekirdek performansı ekran kartına yetmiyor. Değerlerde işlemci kullanımı %50 vs görünebilir, önemli olan ekran kartı kullanımı. Ekran kartı kullanımı %95 altı oluyorsa darboğaz oluyor demek diyebiliriz. Çok çok az olması sıkıntı değil ama sık sık oluyorsa drop vs de olabilir beraberinde.
İşlemcinin tek çekirdek performansı ekran kartına yetmiyor. Değerlerde işlemci kullanımı %50 vs görünebilir, önemli olan ekran kartı kullanımı. Ekran kartı kullanımı %95 altı oluyorsa darboğaz oluyor demek diyebiliriz. Çok çok az olması sıkıntı değil ama sık sık oluyorsa drop vs de olabilir beraberinde.
Sınıfının en güçlü işlemci ve ekran kartı modellerine sahip GT301 7A-RTX3060-ASUS masaüstü oyuncu bilgisayarı en uygun fiyat ve taksit seçeneğiyle GameGaraj'da
www.gamegaraj.com
Birkaç kere 10.000 civarına satıldığını görmüştüm.
Sınıfının en güçlü işlemci ve ekran kartı modellerine sahip GT301 7A-RTX3060-ASUS masaüstü oyuncu bilgisayarı en uygun fiyat ve taksit seçeneğiyle GameGaraj'da
www.gamegaraj.com
Birkaç kere 10.000 civarına satıldığını görmüştüm.