RTX 3060 yerine 2060 mı alınmalı?

322269

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, bu konuda kararsız kaldım lütfen bana yardım edin. Öncelikle ben kasalı bir bilgisayar almak istiyorum ve bu bilgisayarın beni 5 6 sene götürmesi gerek. Bu yüzden RTX 3060'lı bir bilgisayar almak istedim. Fakat tam ailemi ikna etmişken kredi kartı sıkıntı çıkarttı. Limit 13.380 TL'ymiş. Biz de taksitle aldığımız için (12 taksit) parası çoğalmış. Limite göre alışveriş yapma hakkım olduğu için 11.500TL'lik bir PC alma hakkım var. 11.500TL'ye de 2060'lı bir PC alabiliyoruz. Sizce 2060 beni 3060 kadar uzun seneler götürebilir mi? Götürmezse 3060'lı bilgisayarların fiyatının düşmesini mi bekleyeyim? Tekrar söylüyorum bu PC'nin beni uzun süre götürmesi gerek.

2060lı bir sistem tabi ki 3060 kadar uzun süre idare etmez ama alırken sistemin diğer parçalarından kısıp 3060 alabilirsin ileride imkanın olursa kıstığın parçaları yükseltirsin.

Ekran kartı fiyatlarının düşmesi bir seneyi bulabilir. O kadar beklemek sorun değil mi? 2060'lı sistem alıp, ekran kartını 1-2 sene sonra piyasa düzeldiği zaman değiştirmek de bir seçenek.

Ultra takıntın yoksa götürür diye düşünüyorum.

Şuan laptoptayım ve Low ayarlarda 15 20FPS aldığım için hem oyunların keyfini çıkartabilmeli hem de uzun süre götürmeli beni.

2060'lı bir sistem tabii ki 3060 kadar uzun süre idare etmez ama alırken sistemin diğer parçalarından kısıp 3060 alabilirsin ileride imkanın olursa kıstığın parçaları yükseltirsin.

Ekran kartı fiyatlarının düşmesi bir seneyi bulabilir. O kadar beklemek sorun değil mi? 2060'lı sistem alıp, ekran kartını 1-2 sene sonra piyasa düzeldiği zaman değiştirmek de bir seçenek.

Ailem almışken iyisini al 2 3 senede bir alamayız dediği için öyle bir şansım yok galiba

En iyisini al dedilerse keseyi biraz daha açacaklar, kredi kartında limit yoksa çoklu kredi kartı ile ödemeyi deneyebilirsin çoğu sitede var bu özellik ayrıca beklemek mantıksız bir hareket ne zaman düzeleceğini kimse bilmiyor stok sorununun.

2060 da 2-3 sene götürür zaten. Üstelik tüm sistemi değil, yalnızca ekran kartını değiştirerek devam etmek mümkün.

2060 da 2-3 sene götürür zaten. Üstelik tüm sistemi değil, yalnızca ekran kartını değiştirerek devam etmek mümkün.

Peki arkadaşlar teşekkür ederim yardımınız için.

Bence 3060'lı işlemcin de Ryzen 5600Xli sistem alıyorsun diğelim 2060'lı sistem alıp işlemciyi Ryzen 7 5800X alsan daha iyi ekran kartına boşuna para bayılma ileride 2-3 yıl sonra satarsın 2060'ı 3060 vs. alırsın.

Hatta 5-6 yıl sonra bu sisteme bir yükseltme şart dediğnde yaparsın kafa rahat olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…