RTX 3060'dan RTX 4060'a geçmeye değer mi?

Değmez hocam. Saf güç olarak değmez. Fakat teknoloji farkı olarak geçiniz diyeceğim, dilim varmıyor. 8 GB VRAM yetersiz günümüzde.
1080P için bence ucu ucuna yeterli. 3060 12GB kullanıyorum 1080P en yüksek ayarlarda VRAM 6-7 yi geçmiyor

1080P için bence ucu ucuna yeterli. 3060 12GB kullanıyorum 1080P en yüksek ayarlarda VRAM 6-7 yi geçmiyor
Zaten Vram sıkıntısı çeken oyunlarda optimizesi olmayan oyunlar ve çok güçlü kartlarda bile sıkıntı çektiriyorlar. Bknz. Optimize olmadan önce Last of Us Part 1

Dediğim gibi 2. el düzgün satıcılar var zaten 3-5 bilginiz varsa sorun çekmezsiniz 2. EL alırken.
3080Tİ daha mantıklı olacaktır. Ben mining döneminin canavarı 5700XT aldım 2 tane 1 seneyi geçti takır takır çalışıyorlar. Kart temizse sorun yok hocam.

Sırf DLSS 3 için değeceğini sanmam. RTX 30xx, zaman zaman her ne kadar yetersiz kalsa da günümüz oyunlarında 1080p için hâlâ ideal ve birkaç senesi daha olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…