Çözüldü RTX 3060'lı bilgisayar donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Joelmillerrr

Decapat
RAM
Gskill 16gb Ram
Ekran kartı
Rtx 3060
Anakart
A520m-pro
İşlemci
Amd ryzen 5 5500
Merhaba,

Bilgisayarımda uzun bir süredir donma sorunu yaşıyorum. Hiçbir şey yapamıyorum veya reset tuşuna basarak ya da Power tuşuna basılı tutarak kapatıp açıyorum. Servise gönderdim, format atıldı ve PSU'yu değiştirdiklerini söylediler ancak sorun devam ediyor.

Son zamanlarda çok sık olmaya başladı, sadece tek bir uygulama açık olsa bile donuyor. Arada bir de kendi kendine yeniden başlatıyor. Bunun bir çözümü var mı acaba? Gerçekten canıma tak etti.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet bazen mavi ekranda tekrar başlatıyor.

Deneyip size geri dönüş yaparım.

Merhaba dostum rica etsem neyi nasıl yapacağım anlatma şansın var mı?

Paylaştığın anakart modelini yazınca MSI çıktı, doğru ise aşağıdaki link üzerinden Firmware / BIOS kısmındaki en son çıkan güncellemeyi indirip BIOS update yapabilirsin. Sayfaya girdiğinde "Kırmızı" yazı ile nasıl yapılacağını anlatan bi Youtube linkide mevcut.

Aynı sayfanın driver sekmesine geldiğinde de işletim sistemini seçip System&Chipset kısmındaki güncel Chipseti indirip kurabilirsin.

Bu iki yöntem ile düzelmez ise RAM'lerini bi denersin. İnşallah çözülür de masraf çıkarmaz.
Merhaba,

Bilgisayarımda uzun bir süredir donma sorunu yaşıyorum. Hiçbir şey yapamıyorum veya reset tuşuna basarak ya da Power tuşuna basılı tutarak kapatıp açıyorum. Servise gönderdim, format atıldı ve PSU'yu değiştirdiklerini söylediler ancak sorun devam ediyor.

Son zamanlarda çok sık olmaya başladı, sadece tek bir uygulama açık olsa bile donuyor. Arada bir de kendi kendine yeniden başlatıyor. Bunun bir çözümü var mı acaba? Gerçekten canıma tak etti.

Teşekkürler.

Hocam böyle bir sorunu ben de yaşadım yakın zamanda. Aşağıdaki şekilde çözdüm.

*Bios update'i yapın
*Anakart chipset'i güncelleyin (siteden güncel versiyona bakın, program her zaman güncel versiyonu kurmuyor)
*İkisi ile çözülmezse ram 2 slot ise tek slota düşürüp deneyin.

Yeniden başlattığı sırada minidump dosyası oluşturuyor mu? Mavi ekran hata kodu vs veriyor mu?

*Bios Update'i yapın.
*Anakart Chipset'i güncelleyin (siteden güncel versiyona bakın, program her zaman güncel versiyonu kurmuyor)
*İkisi ile çözülmezse RAM 2 slot ise tek slota düşürüp deneyin.

*Bios Update'i yapın
*Anakart Chipset'i güncelleyin (siteden güncel versiyona bakın, program her zaman güncel versiyonu kurmuyor)
*İkisi ile çözülmezse RAM 2 slot ise tek slota düşürüp deneyin.

Son düzenleme:

Paylaştığın anakart modelini yazınca MSI çıktı, doğru ise aşağıdaki link üzerinden Firmware / BIOS kısmındaki en son çıkan güncellemeyi indirip BIOS update yapabilirsin. Sayfaya girdiğinde "Kırmızı" yazı ile nasıl yapılacağını anlatan bi Youtube linkide mevcut.

Aynı sayfanın driver sekmesine geldiğinde de işletim sistemini seçip System&Chipset kısmındaki güncel Chipseti indirip kurabilirsin.

Bu iki yöntem ile düzelmez ise RAM'lerini bi denersin. İnşallah çözülür de masraf çıkarmaz.

Çözüm
Paylaştığın anakart modelini yazınca MSI çıktı, doğru ise aşağıdaki link üzerinden Firmware / BIOS kısmındaki en son çıkan güncellemeyi indirip BIOS Update yapabilirsin. Sayfaya girdiğinde "Kırmızı" yazı ile nasıl yapılacağını anlatan bir YouTube linkide mevcut.

Bu iki yöntem ile düzelmez ise RAM'lerini bir denersin. İnşallah çözülür de masraf çıkarmaz.

Tamam Dostum teşekkür ederim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı