RTX 3060Ti sistem olması gerekenden yavaş çalışıyor

647765

Picopat
RAM
16 GB
Ekran kartı
Zotac 3060ti
Anakart
Gigabyte H510 M
İşlemci
i7 11700
Selam herkese, bugüne kadar sistemimde herhangi bir sorun yaşamadım fakat son zamanlarda tuhaf bir sorunum var. Çok rahat oynadığım oyunlar (FC24, Apex Legends ve birkaç düşük oyun daha) artık akıcı değil ve arada ağır çekime giriyor sanki. FPS düşmesi yok FPS aynı. (Kasma donma yok.) Sıcaklık değerlerini vs kontrol ettim bir anormallik yok gibi görünüyor. HD Tune ile disklerinde sağlık taramasını yaptım yine sorun çıkmadı. Sisteme format attım ve hala düzelmedi. Ve sadece oyunlarda bu sorun var masaüstünde, tarayıcıda yok. Sizce sorun ne olabilir? Kasanın içinde sorun olabilir mi?

BIOS + sürücüler güncel. Sürücüleri DDU ile kaldırıp tekrar kurdum. Temiz kurulum format attım. Güç planlaması yüksek performans. XMP + Turbo açık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Korsan oyunlar programlar yüklediniz mi?
Herhangi bi korsan program indirmedim. Çoğu oyunda hala herhangi sıkıntım yok. r6 vs birkaç oyunda daha denedim hiçbir sıkıntım yok. ama format attıktan sonra farkettim bazı oyunlar birkaç saniyeliğine akıcılığını kaybediyor ve yavaşlıyor. fps düşmüyor herhangi bi sıcaklık artmıyor. zaten birkaçı düşük sistem gerektiren oyun. formattan önce böyle bi sıkıntı yaşamadığım bazı oyunlar formattan sonra olmaya başladı.

yokmu yardım edebilecek? oyunlarda anlık oyun ağırlaşıyor birkaç saniyeliğine. bazı yüksek oyunlarda yok bu sorun. sadece 2-3 oyunda farkettim. format atmama rağmen düzelmedi.

Son düzenleme:
Oyun içinde vsync ayarını açıp bir dener misin ?
Denedim hocam pek bir fark ettirmiyor. şunu farkettim genellikle akıcılık oyunlarda siyah/karanlık sahnelerde daha çok bozuluyor. (ondan öncede hafif oluyor) akıcı ilerlerken akıcılık aniden bozuluyor özellikle siyah yerlerde biraz daha gidiyor akıcılık. FPS düşmüyor herhangi bir ısı değeri yükselmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı