RTX 3070 5600X sistem toplama

uqvol

Centipat
Daha fazla  
Yakın bir zamanda 3070 ve 5600XLI bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Parçaları aşağı bıraktım uyumsuzluk olduysa söyler misiniz?

İşlemci: Ryzen 5 5600X.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 3070 white Edition.
Anakart: B550M-K (kötü olduğunu biliyorum yakında değiştireceğim)
Kasa: Lian Li PC-O11 dynamic white.
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro white 3200 MHz (8x2likten 2 tane alacağım 32 olacak)
Sıvı soğutucu: NZXT Kraken Z73 360mm.
PSU: ASUS ROG STRIX 850W 80+ Gold.
Depolama: Samsung 970 EVO 500 GB M.2 SSD - 2 TB Seagate Barracuda 3.5" 7200RPM hard disk.
Kasa fanları: Corsair LL120 120mm (3'lü paketinden 2 tane toplam 6 adet)

8x2 almak yerine 16x2 alabilirsiniz, biliyorum fiyat farkı olabilir ancak daha sağlıklı olur.
2 TB Seagate seçimi nerdeyse iyi diyebiliriz (Şu an onu kullanıyorum 1 TB olanı önermem), WD Blue ile değiştirebilir.

O PSU da iyidir ama parasını haketmiyor. Onun yerine XPG Core Reactor almak daha mantıklı. Kendisi tek kanal kategorisinde A sınıfır.
Piyasadaki en performanslı sıvı soğutucu daha ucuzken NZXT almak çokta mantıklı gelmedi.
Anakart olarak B550 Tomahawk fiyatına göre inanılmaz stabildir. Zaten S- sınıfıdır.
Bellek olarak 4'lü kit alınabilir.

8x2 almak yerine 16x2 alabilirsiniz, biliyorum fiyat farkı olabilir ancak daha sağlıklı olur.
2 TB Seagate seçimi nerdeyse iyi diyebiliriz (Şu an onu kullanıyorum 1 TB olanı önermem), WD Blue ile değiştirebilir.
Bütün ram slotlarını doldurmak istiyorum çünkü sisteme görünüş olarak önem verdim biraz daha öyle yapsammı diye düşündüm 64 gb'da gereksiz olurdu diye yapmadım.
Hocam anakartı değiştiricem zaten şimdilik aldım sıvı soğutucu olarakda sistemde görünüşe biraz daha önem verdim ve z73de ekran olduğu için onu alma kararı verdim. Ama PSU için verdiğiniz tavsiye için teşekkürler onu alacağım. Ram olarakda beyaz tercih ettim çünkü sistem beyaz olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…