RTX 3070 için 12700K alınır mı?

Bütçe
8500

Mehmetgs

Hectopat
RAM
Kingston 2x16
Anakart
Msi mpg z790 edge wifi dd4
Merhaba arkadaşlar anakartım MSI MPG Z790 Edge Wi-Fi DDR4.
İki kere 13600KF aldım birinde oyundan atma sorunu yüzünden Intel iade aldı 2.sinde yüksek TDP 253 wattlara kadar çekmesinden dolayı iade etmemi söylediler. Bu 253W'u testlerde değil oyunlarda çekiyordu. Aynı işlemciden arkadaşta var aynı anakart aynı ekran kartı onda böyle sorunlar yok. Bu sebepten artık 13600KF'den soğudum aynı zamanda 13400F ile de bir maceram var onda da sorunlar yaşamıştım. Biraz sorun çeken biriyim 13. nesilden komple soğudum diyeyim size.
12700K almayı düşünuyorum ekran kartım 3070 ileride belki 7900XT ya da 4070 planlarım var rekabetcı oyuncu degilim.
4K 120 Hz TV ve 2K 165 Hz monitörüm var genelde Single oyunlar oynarım. Sizce 12700K mantıklı tercih olur mu kullanan arkadaşlardan yorumlar alabilir miyim bu arada Noctua D15 le soğutacağım soğursa . Bu arada sadece bu PC'yi oyun ve film için kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde 13500 önerirdim ancak durumunuz değişik. Anakartla ilgili bir sorun da olabilir. Eğer sorunu çözemezseniz AM5 sokete geçmenizi öneririm.

Normalde 13500 önerirdim ancak durumunuz değişik. Anakartla ilgili bir sorun da olabilir. Eğer sorunu çözemezseniz AM5 sokete geçmenizi öneririm.

Anakart bende supelendim ama ayni anakarti arkadas kullaniyor. Intel'e gore aldigim 13600K da bir problem var AMD düsunmuyor degilim iade surecim var halen Amazon'dan aldigim icin iade edebilirim her şeyi ama AMD hem SSD portu olarak istedigim bir anakarta denk gelemedim bir de daha once 3700X kullandigim icin oyunsal cok soru isareti var kafamda.

Aynı anakartı aynı modeli olsa bile bu anakartta sıkıntı olmayacağı anlamına gelmiyor. Voltaj değerlerini anakart ayarlıyor ben işlemcide sıkıntı olsa bu tarz bir sıkınıt olacağını düşünmüyorum. MSI ile iletişime geçin işlemcinize yazık etmeyin. Ama uğraşmak istemiyorum satıp kurtulacağım diyorsanız bütçe belirtin yardımcı olayım.

Merhaba hocam o dediginiz oyle olmuyor maalesef anakartta hata olsa agiriza verir oyle bir şey olmadi ustede belirttigim gibi Intel urunu sorunlu buldu iade gerceklesti 12700K aldım bu islemcide problem yok ısınma wat cekme gibi hicbirseyle karsilasmadim sorunum duzeldi konu kapanabilir şu an sistem sıkıntısız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…