RTX 3070 için işlemci önerisi

ackkk21

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Yeni RTX 3070 ekran kartı aldım. İşlemci olarak R5 5500 kullanıyorum ve darboğaz yapıyor. Anakart olarak Gigabyte B450M anakart kullanıyorum. AM4 darboğaz yapmayacak bir işlemci önerir misiniz yoksa anakart değişmeli miyim? Bütçem her ay Max 7-8k ayırabilirim kenara. Not: Sadece CS2 oynuyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDR4 tarafında bilgim yok ama aynı kartı DDR5 sistemde R5 7600 ile kullanıyorum 4:3 1024x768 çözünürlükte 300-500fps arası alıyorum. 2 aylık birikimle ortalama bir anakart ve R5 7600 alabilirsin.

Ayırabildiğin bütçenle elindekileri de satıp AM5 sisteme geçebilirsin uğraşmak istemiyorsan alıncak en iyi işlemci F/P açısından sıfır 5600 ya da 2. el 5700X.

Dostum sıfır 5600x yada 2. el 5700x e yönelebilirsin.

5600X alınmaz 5600 daha mantıklı.
İlerleyen zamanda overclock yapmak isterse ve stabil bir overclock performansı isterse x serisi modeller daha iyi oc performansı,kararlılığı ve daha iyi silikon kalitesine sahipler normal kullanıcılar anlamaz ama ben işin derinine inmeyi severim o yüzden tercihim x serisi model olurdu.

Anakart değiştirme işine falan girerim diyorsan AM5'e geç. Fazla masraf yapmak istemezsen 5600 yeterli bence.

Kral anakart, RAM ve işlemcini sat. Bunları al AM5 geç.
anakart ram işlemci
İstersen RAM'leri 32 GB olarak bunu da alabilirsin.
Hepsi 15k falan tutuyor. 2 ay kenara para atarak kral bunları alabilirsin. Tavsiyem RAM'leri 32 GB alman, böylece daha fazla FPS alırsın ve sistem hızlı çalışır.
AM4 artık öldü gibi bir şey. AM5'e şimdiden geçmen mantıklı. AM4'e daha fazla yatırım yapmamanı tavsiye ederim kral.

R5 7600X parasında olan R7 5700x3D alınmaz bile. AM4 ölü soket olmayı geçti, F/P tek parçası R5 5600 kaldı yani soket GG artık.
1 ayda işlemci alınacağına 2 ay beklenir AM5 geçilir bana göre.
Aynı fiyatta olmasına rağmen 7600X ile 5700x3D karşılaştırın bir bakalım, evet %20 daha güçlü. Mantıklı olanı öneririm.

Ayrıca 3200MHz RAM kullanmaya devam edersin AM4'te, gibi gibi bir sürü dezavantajı var.
Bir örnek daha: M.2 SSD alacaksın diyelim. Bu PCI-e 4.0 olsun istiyorsun ama B450M sana sürpriz yapacak ve 4.0 hızını alamayacaksın. Ekran kartı da aynı şekilde olur.
Ha bu arkadaş sadece CS2 oynuyor, yalnızca işlemci yükseltilmeli gözüyle bakmayın olaya. Bunun anlattığım yönleri de var.

Yine de sadece CS2 oynuyorum, işlemci yükseltilmeli gözüyle bakıyorsan 5700X veya 5700x3D öneririm sana kral.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…