Herkese merhaba, elimde RTX 3070 MSI Ventus 3X var. Bu kartı kullanarak sistem toplamayı düşünüyorum. Elimde aynı zamanda 3 X 8 GB DDR4 3200 MHz RAM'de var. Fakat bu kart için DDR4 mü DDR5 mi bir sistem toplamam daha mantıklı olur bilemedim. Önceliğim Intel işlemci kullanmak. Soğutucu olarak da kule tip soğutucu önceliğim. Sizce burada mantıklı olan elimdeki RAM'leri kullanıp DDR4 bir sistem dizmek mi yoksa DDR5 sistem toplamak mı? Sadece almayı düşündüğüm SSD bu.
Bunun yerine de önereceğiniz bir ürün varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim. Sistemi %40 oyun, %60 iş olarak düşünebilirsiniz. Uzun ömürlü bir sistem olsa güzel olur. Almam gereken ve öneri beklediklerim;
Anakart (Type-C girişi ve 7.1 ses desteği olması önceliğim. Şart değil ama F/P olursa Wi-Fi özelliği de olabilir.)
İşlemci
DDR5 öneriyorsanız RAM.
Kasa + Power.
SSD
Soğutucu
Monitörüm 27" 2K. Şimdiden önerilerinizi için çok teşekkür ederim.
İşlemci Çok çekirdekli iş için uygun ve şu an oyunlarda 13600K ile yarşıyor. Önerdiğim SSD sizin önerdiğinizden daha uygun fiyatlı ve PCI Express 4.0 arayüzünü kullanıyor. Soğutucunun içinde termal macunda geliyormuş. Anakartta Type-C var hız aşırtma destekliyor aynı zamanda işlemcinin'de k ibaresi yer alıyor işlemcide de hız aşırtma yapılabilir.
İşlemci çok çekirdekli iş için uygun ve şu an oyunlarda 13600K ile yarşıyor. Önerdiğim SSD sizin önerdiğinizden daha uygun fiyatlı ve PCI Express 4.0 arayüzünü kullanıyor. Soğutucunun içinde termal macunda geliyormuş. Anakartta Type-C var hız aşırtma destekliyor aynı zamanda işlemcinin'de k ibaresi yer alıyor işlemcide de hız aşırtma yapılabilir.
Uzun ömürlülük açısından daha mantıklı geldi, birkaç düzenlemeyle bunları sipariş ettim. Son hali. Toplam 23.306 TL tuttu. 6 ay taksitle aldığım için 1072 TL de vade koydu. İlgin için teşekkür ederim.