RTX 3070 için uygun işlemci önerisi

Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
AralGame Promotör
Mevcut Ryzen 5 5600G işlemciye sahibim sizce yeterli olur mu? RTX 3070 ekran kartı aldım, 5600G ile pek fazla internette test videoları göremedim. Full HD ve 2K ile kullanmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
5600G APU işlemcisidir yani içinde tümleşik bir ekran kartı barındırır. Genellikle sistemler ucuz olsun diye ekran kartı konulmaz. Bu sayede 5600G hem işlemci görevi görür hem ekran kartı görevi görür. 16 GB Dual Channel bir ram'e sahipseniz sizi yeteri kadar tatmin eder. Ancak siz harici bir ekran kartı almışsınız, bunda bir sorun yok 5600G gayet güçlü bir işlemcidir 3070'i rahatlıkla besler ama işlemci değiştirmeye niyetiniz varsa 5600x'e yönelebilirsiniz.

AMD anakartına sahip bir makineye intel işlemci önermek bana biraz garip geldi.
AMD diye belirtmemiş. 1080p, 2k yazmış sadece. 1080p oynanacaksa işlemcinin iyi olması gerekir.

AMD diye belirtmemiş. 1080p, 2k yazmış sadece. 1080p oynanacaksa işlemcinin iyi olması gerekir.
Hali hazırda AMD işlemci kullanıyorum demiş, yani amd anakartıda kullanıyor anlamına geliyor bu. Bir işlemci için bütün parçaları değiştirmesini istediniz o garibime gitti sadece.

Hali hazırda AMD işlemci kullanıyorum demiş, yani amd anakartıda kullanıyor anlamına geliyor bu. Bir işlemci için bütün parçaları değiştirmesini istediniz o garibime gitti sadece.
Şİmdi şöyle amd de önerebilirdim fakat amd işlemcide de anakart değiştirmesi gerekecek(AM5 Soket) . https://www.hepsiburada.com/amd-ryz...000589wof-p-HBCV00002Z69NQ?magaza=Hepsiburada güncel olmayan işlemci önermek istemedim. Bu arada intelde dd4 de kullanabilirken ryzen 7k serisinde ddr5'e geçmek zorunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…