RTX 3070 ile 2K 32" monitör kullanılır mı?

Tabiikide 1080P'ye göre düşüş yaşanır. 1080 de 100 alıyorsanız 2K da 65 falan alırsınız. 4K için ise yeterli değil bence bu ekran kartı. 4060 dengi olarak varsayarsak, 4060 bile 1080p kartı.
Merhaba hocam 32 inc monitör istiyorum normalde ama 2k alın deniyoer.1080 p de pixel sayarsın diyende var.

DLSS ile 2K 'da kullanılabilir sorun olmaz. 4K ise olmaz.
2K 32inc 'in görüntü kalitesini bir yerde inceleyin derim. Zira ben 27' 2K kullanıyorum keşke 24' 2K alsaydım diyorum.
24 inc ıps benim monitör gerçekten çok ciddi kaliteli geliyor. 32 inc 2k da vereceği fps benim oyun zevkini etkilermi bilmiyorum. Bir testte 150 200 FPS alıyor i5 11400f ve 3070 ile hocam

Yüksek ayar takıntın varsa 2K da tıkanacak bir kart.
Yani aslında yok ama elimden geldiğince yüksekte oynuyorum. Bana farketmiyor. Aşırı oyun oynayan biri değilim oynadığım oynarsam da CS2 pubg Gta5 tarzı bilinen oyunlar diyebilirim.

Hocam 4060 ti ile 2k monitör kullanıyorum çok memnunum, 2k monitör alabilirsiniz ama 32'' kocaman gerçekten, 27'' e göre inç başına düşen piksel sayısı düşeceği için keskin olmayabilir görüntü. Bir mağazaya gidip denemenizi öneririm olmadı 27'' bakabilirsiniz.
27 inc denedim 1080p de hoşuma gitti. Ama almışken proje vs çizim ve aynı zamanda oyun içinde kullanayım diyorum 32 inc alayım dedim. Hoş şöyle evde 32 inc tv var gözüme büyük geliyor fakat ekran boy ve en düzeni aynı değildir muhtemelen.

2K için RTX 4070 veya 3000 serisinde en az RTX 3080 öneririm 2K ultraya geçince cidden ciddi zorlanıyor kartlar.
Anladım hocam peki 32" 1080p alınsa durum ne olur bu durumda? Ben 2k zorunluluğum yok aslında monitör büyüyünce pixel olayı değişiyor ya o yüzden dedim. Pixel sayanlar var deniyor.

2K için sınır karttır RTX 3070 ama DLSS yardımı ile kullanılır. 2K monitör alırsınız ileride sisteme yükseltme yaparsınız bir problem olmaz.
İşlemci de biraz bu karta geride kalıyor normalde OC yaptım kule soğutucu ile stabil dereceler de sağlıklı çalışıyor. Oyunlarda açıkcası ne kadar zorlarsam zorlayayım hiç donma kasma yaşamadım. PUBG de 200 FPS yakın alabiliyorum.

Bu kart 2K Ultra için yetersiz, genel olarak yüksek grafik gücü isteyen oyunlarda 2K çözünürlükte yüksek orta ayarlarda 60 FPS üstü alırsın. Monitör için bütçen nedir? 2K çözünürlük icin 32 inç boyut çok tatlı bir boyut. Bu yok pikseller görünür yok keskinlik düşer falan diyen kulaktan dolma bilgilerle yorum yapanlara aldirma.
Anladım hocam teşekkür ederim. Aslında bütçe belirlemedim en uygunu neyse f/p onu alayım dedim. 8-10K Civarına bakıyordum taksitle alayım diye. Monster Aryond çok fazla yıldız almış sitelerde. Fakat VA panel denmiş ama Srgb ekran sanırım. Renk kalitesi çok güzel yazılmış. Zaten 24 kullanıyorum 27 geçmek mantıksız geldi. Geçmişken 32 olsun dedim ama gözümde büyük geliyor evde 32 inc tv var karşısına geçince büyük görünüyor CS 2 oynamayı düşündüm ekrana hakim olmak zor. Tabi curved ekranda daha farklı olur sanırım.

Son düzenleme:
Bütçene uygun 32 inç olarak bir MSI modeli var ama haliyle çok üst seviye bir paneli yok. Ben normalde VA panel kolay kolay önermem ama Samsung G6 VA panelin zirvesi olmuş bu seviye için. 27 inç tercih edersen G6 öneriyorum.

Merhaba hocam 32 inc monitör istiyorum normalde ama 2K alın deniyoer. 1080p de pixel sayarsın diyende var.

24 inc IPS benim monitör gerçekten çok ciddi kaliteli geliyor. 32 inc 2K da vereceği FPS benim oyun zevkini etkiler mi bilmiyorum. Bir testte 150 200 FPS alıyor i5 11400F ve 3070 ile hocam.

Yani aslında yok ama elimden geldiğince yüksekte oynuyorum. Bana fark etmiyor. Aşırı oyun oynayan biri değilim oynadığım oynarsam da CS2 PUBG GTA 5 tarzı bilinen oyunlar diyebilirim.

27 inc denedim 1080p de hoşuma gitti. Ama almışken proje vs çizim ve aynı zamanda oyun içinde kullanayım diyorum 32 inc alayım dedim. Hoş şöyle evde 32 inc TV var gözüme büyük geliyor fakat ekran boy ve en düzeni aynı değildir muhtemelen.

Anladım hocam peki 32" 1080p alınsa durum ne olur bu durumda? Ben 2K zorunluluğum yok aslında monitör büyüyünce pixel olayı değişiyor ya o yüzden dedim. Pixel sayanlar var deniyor.

İşlemci de biraz bu karta geride kalıyor normalde OC yaptım kule soğutucu ile stabil dereceler de sağlıklı çalışıyor. Oyunlarda açıkçası ne kadar zorlarsam zorlayayım hiç donma kasma yaşamadım. PUBG de 200 FPS yakın alabiliyorum.

Anladım hocam teşekkür ederim. Aslında bütçe belirlemedim en uygunu neyse F/P onu alayım dedim. 8-10k civarına bakıyordum taksitle alayım diye. Monster Aryond çok fazla yıldız almış sitelerde. Fakat VA panel denmiş ama sRGB ekran sanırım. Renk kalitesi çok güzel yazılmış. Zaten 24 kullanıyorum 27 geçmek mantıksız geldi. Geçmişken 32 olsun dedim ama gözümde büyük geliyor evde 32 inc TV var karşısına geçince büyük görünüyor CS 2 oynamayı düşündüm ekrana hakim olmak zor. Tabii Curved ekranda daha farklı olur sanırım.

Hocam dedikleri doğru 1080p için en ideali 24 inç. 32 inçde yakından bakarsanız rahatsız eder. Eğer uzaktan oynayacaksanız sıkıntı yok ama yakından bakacaksanız sıkıntı olabilir. 2K için de ekran kartınız bir tük güçsüz kalıyor.

Bütçene uygun 32 inç olarak bir MSI modeli var ama haliyle çok üst seviye bir paneli yok. Ben normalde VA panel kolay kolay önermem ama Samsung G6 VA panelin zirvesi olmuş bu seviye için. 27 inç tercih edersen G6 öneriyorum.

Hocam msı olan curved değil ama öyle bir durum var. 24 kullandığım için 27 ye geçmiyim en azından 32 olsun diyorum değsin ekran aldığıma diye düşünüyorum. Fakat bu monster hakkında ne düşünüyorsunuz alan kişiler çok memnun gibi duruyor.

Hocam dedikleri doğru 1080p için en ideali 24 inç. 32 inçde yakından bakarsanız rahatsız eder. Eğer uzaktan oynayacaksanız sıkıntı yok ama yakından bakacaksanız sıkıntı olabilir. 2K için de ekran kartınız bir tük güçsüz kalıyor.
Anladım hocam bazı yazılar okudum 2k gibi yüksek çözünürlüklere çıktığımızda işlemcideki güç azalır ekrana kartına yük biner ve bu yüzden benim işlemcideki zorlanma azalacağından FPS te artış olabilir diyorlardı. Peki misal düşeceğini düşünürsek, CS2 de 200 FPS alırken 100 mü alırım yoksa 200 len 150 ye mi düşer.

Hocam MSI olan Curved değil ama öyle bir durum var. 24 kullandığım için 27'ye geç miyim en azından 32 olsun diyorum değsin ekran aldığıma diye düşünüyorum. Fakat bu Monster hakkında ne düşünüyorsunuz alan kişiler çok memnun gibi duruyor.

Anladım hocam bazı yazılar okudum 2K gibi yüksek çözünürlüklere çıktığımızda işlemcideki güç azalır ekrana kartına yük biner ve bu yüzden benim işlemcideki zorlanma azalacağından FPS'te artış olabilir diyorlardı. Peki misal düşeceğini düşünürsek, CS2 de 200 FPS alırken 100 mü alırım yoksa 200 len 150'ye mi düşer.

150 civarlarında olur hocam zaten CS2 çok ekran kartı kullanmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı