RTX 3070 sistem FIFA oynarken çöktü ve açılmadı

FlosyPasha

Hectopat
Yer
Türkiye İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600
Asus Prime B550M A CSM
XPG Gammix D30 2X8 GB 3200mhz
Asus TUF 3070 OC V2 8G
Kingston NV2 SNV2S/1000G PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD
XPG Valor Air 600w 80+ Bronze
ID Cooling SE214XT
Meslek
Öğrenci
9 aylık Ryzen 5 5600 ve RTX 3070 sistemim var ve 5 6 aydır oyunlar çökmeye başlıyor. Mesela az önce FIFA oynarken sistem çöktü ve kasanın üzerindeki güç düğmeleri vs. herhangi bir şekilde çalışmadı ve sistem kilitli kaldı. CTRL Windows Shift b atsam siyah ekranda kalıyor. Ancak bu her zaman olmuyor. Normal şekilde kullanırken (Alt Tab spamlama vs. yapmadım) aralıksız 7 8 saat oynayınca bunlar oluyor. Ancak sonuçta oynadığım oyun FIFA yani ekran kartını ne kadar zorlayabilir? Ayrıca düz bir model de değil TUF OC ve 3 fanlı bir model. Herhangi bir çözümü vs. varsa ve yardımcı olursanız sevinirim. İyi sosyaller.

9 aylık Ryzen 5 5600 ve RTX 3070 sistemim var ve 5 6 aydır oyunlar çökmeye başlıyor. Mesela az önce FIFA oynarken sistem çöktü ve kasanın üzerindeki güç düğmeleri vs. herhangi bir şekilde çalışmadı ve sistem kilitli kaldı. CTRL Windows Shift b atsam siyah ekranda kalıyor. Ancak bu her zaman olmuyor. Normal şekilde kullanırken (Alt Tab spamlama vs. yapmadım) aralıksız 7 8 saat oynayınca bunlar oluyor. Ancak sonuçta oynadığım oyun FIFA yani ekran kartını ne kadar zorlayabilir? Ayrıca düz bir model de değil TUF OC ve 3 fanlı bir model. Herhangi bir çözümü vs. varsa ve yardımcı olursanız sevinirim. İyi sosyaller.
PSU modeli ne hocam ? yetersiz kalıyorsa bilgisayar kendini kapatır. Ekran kartınızı tam performansta kullanıyorsanız 3070 çok kullanır.

PSU modeli ne hocam? Yetersiz kalıyorsa bilgisayar kendini kapatır. Ekran kartınızı tam performansta kullanıyorsanız 3070 çok kullanır.

Hocam XPG valor Air RGB kasalı bir hazır sistem almıştım ve kasanın içinde bulunan 600W bir XPG marka PSU gelmişti ancak 3070 için yeterli olması gerek ve FIFA'dayken fazla güç çektiğini sanmıyorum donanımların.

PSU modeli ne hocam? Yetersiz kalıyorsa bilgisayar kendini kapatır. Ekran kartınızı tam performansta kullanıyorsanız 3070 çok kullanır.

Bir de kapanmıyor. Kilitleniyor ve çöküyor.

Hocam XPG valor Air RGB kasalı bir hazır sistem almıştım ve kasanın içinde bulunan 600W bir XPG marka PSU gelmişti ancak 3070 için yeterli olması gerek ve FIFA'dayken fazla güç çektiğini sanmıyorum donanımların.

Bir de kapanmıyor. Kilitleniyor ve çöküyor.
Donma, yavaşlama, ani kapanma yapar. 3070 için minumum 650-700w önerilir. Oyundayken değerlerine baktınız mı kaç watt kullanıyor bilgisayar. İNVİDİA denetim masası ayarlarında güç yönetimi modu = en iyi performanstaysa çok çeker eğer öyleyse normale alıp deneyin bir de.

Son düzenleme:
600w sıkıntı yaratmış olabilir.

Donma, yavaşlama, ani kapanma yapar. 3070 için minimum 650-700W önerilir. Oyundayken değerlerine baktınız mı kaç watt kullanıyor bilgisayar. İnvidia Denetim Masası ayarlarında güç yönetimi modu = en iyi performanstaysa çok çeker eğer öyleyse normale alıp deneyin bir de.

Hocam iyide PSU yetersiz olduğunda ekran kartı throttle yaşayıp belki performans düşürür yeterince güç çekemediği için ya da çok yetersizse kapanır. Sistem kilitleniyor açık şekilde.

Hocam iyide PSU yetersiz olduğunda ekran kartı throttle yaşayıp belki performans düşürür yeterince güç çekemediği için ya da çok yetersizse kapanır. Sistem kilitleniyor açık şekilde.

Hocam MSI aferburner açıp watt değerini takip edin sınıra geldiğinde aynı sorun oluyorsa sorun PSU'dadır. Eğer olmuyorsa gene yazın çözüm arayalım. Aklıma şu an başka bir şey gelmiyor maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı