Çözüldü RTX 3070 sistem geç açılıp kapanıyor ve oyun yüklerken donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ibrayimbey

Hectopat
RAM
Kingston fury 8×2
SSD veya HDD modeli
1tb
Ekran kartı
RTX 3070
Anakart
PRIME B550M-K
İşlemci
5 5600
Arkadaşlar selam, 3070'li sistemim var. 2 hafta öncesine kadar bir şey yoktu. Cayır cayır çalışıyordu. 2 haftadır şehir dışındaydım iş için, geri geldiğim zaman hemen bir sorun olduğunu fark ettim. Aşırı yavaş açılıp kapanmaya başladı. Yaklaşık 15-20 dakikada anca kapanıyor bilgisayar. Bazı ufak tefek oyunları yükleyemiyor yükleme ekranında donuyor. Bu konuda bilgili yardımcı olabilecek kimse var mı?

Arkadaşlar selam, 3070'li sistemim var. 2 hafta öncesine kadar bir şey yoktu. Cayır cayır çalışıyordu. 2 haftadır şehir dışındaydım iş için, geri geldiğim zaman hemen bir sorun olduğunu fark ettim. Aşırı yavaş açılıp kapanmaya başladı. Yaklaşık 15-20 dakikada anca kapanıyor bilgisayar. Bazı ufak tefek oyunları yükleyemiyor yükleme ekranında donuyor. Bu konuda bilgili yardımcı olabilecek kimse var mı?

HDD mi SSD mi kullanıyorsun?

C diskine format atmayı düşünüyorum. Bir faydası olur mu?

Her sıkıntıda format atılmaz elinizi formata alıştırmayın. Ben 11 12 yıllık laptopa 1 kere format atmadım bu güne kadar mesela. Önce sorunu tespit etmek gerekir. Hard disk için sağlık testleri var. Önce bir sağlık testi yap bakalım ne çıkacak.

Her sıkıntıda format atılmaz elinizi formata alıştırmayın. Ben 11 12 yıllık laptopa 1 kere format atmadım bu güne kadar mesela. Önce sorunu tespit etmek gerekir. Hard disk için sağlık testleri var. Önce bir sağlık testi yap bakalım ne çıkacak.

HDD Sentinel indiriyorum.

Bilgisayarın algısında bir sıkıntı var ya, mesela klasörü göster diyorum göstermiyor, yeniden başlat diyorum 10 dakika sonra başlatıyor.

Bu klasörde bile yanıt vermiyor geliyor, paintte bile zor hallettim orada da dondu.

Windows 11 bu arada bilgisayar eğer fark ediyorsa.

Dosya Ekleri

• hata.jpg
    hata.jpg
    29,2 KB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Problem HDD problemi gibi görünüyor bana kalırsa. Okuma problemi gibi.

Bir çözümü var mı?

Bilgisayara hiçbir şey indiremiyorum ya :D kafayı yiyeceğim.

Disk ve ana bilgisayar arasında 79958 kez iletişim sorunu oluştu.
Ani sistem çökmesi, yeniden başlatma, mavi ekran, erişilemeyen dosya(lar) ve /klasör(ler) gibi beklenmedik durumlarda, hard diskinizin güç kablosunu ve veri aktarım kablosunu kontrol ediniz. Mümkünse bunları değiştirip yeniden denemeniz önerilir.

HDD Sentinel de böyle bir şey yazıyor ama sağlık yüzde yüz.

Bir çözümü var mı?

Ani sistem çökmesi, yeniden başlatma, mavi ekran, erişilemeyen dosya(lar) ve /klasör(ler) gibi beklenmedik durumlarda, hard diskinizin güç kablosunu ve veri aktarım kablosunu kontrol ediniz. Mümkünse bunları değiştirip yeniden denemeniz önerilir.

Userbenchmarks: Game 124%, desk 91%, work 113%
CPU: AMD Ryzen 5 5600 - 83.4%
GPU: NVIDIA RTX 3070 - 149.9%
SSD: MLD M300 NVMe SSD 1TB - 178.8%
RAM: Kingston KF3200C16D4/8GX 2x8GB - 67.9%
Mbd: ASUS Prime B550M-K

Benchmark sonuçları da bunlar.

Son düzenleme:
Bir çözümü var mı?

Userbenchmarks: Game 124%, desk 91%, work 113%
CPU: AMD Ryzen 5 5600 - 83.4%
GPU: NVIDIA RTX 3070 - 149.9%
SSD: MLD M300 NVMe SSD 1TB - 178.8%
RAM: Kingston KF3200C16D4/8GX 2x8GB - 67.9%
Mbd: ASUS Prime B550M-K

Benchmark sonuçları da bunlar.
Ani sistem çökmesi, yeniden başlatma, mavi ekran, erişilemeyen dosya(lar) ve /klasör(ler) gibi beklenmedik durumlarda, hard diskinizin güç kablosunu ve veri aktarım kablosunu kontrol ediniz. Mümkünse bunları değiştirip yeniden denemeniz önerilir. Demiş zaten 🤷🏻‍♂️

Ani sistem çökmesi, yeniden başlatma, mavi ekran, erişilemeyen dosya(lar) ve /klasör(ler) gibi beklenmedik durumlarda, hard diskinizin güç kablosunu ve veri aktarım kablosunu kontrol ediniz. Mümkünse bunları değiştirip yeniden denemeniz önerilir. Demiş zaten 🤷🏻‍♂️

Tamam da D'yi kullanmıyor ki bilgisayarı açarken SSD'den açmıyor mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı