İşlemcin gayet iyi o fiyata alabileceğin en güzel işlemci 1080p de bile besleyebiliyor 3070
2600x darboğaz yapıyor 3600x lerede takıyorlar ama 3070 i bence en az amd 5600x intel 9700k gibi bir işlemci olması lazım.
Bende ilerde x570 anakart ve 5600x e geçeceğim.
Bende Cooler Master Hyper Led Turbo var stock fan ile 80 lerden düşmeyen işlemci 65 dereceyi çok nadir geçiyorda 70 oluyor.
Birde bendeki işlemci 95 wat olduğundan ısınır senin alacağın 65 wat
Sorun şurda egzos fandan atarken alt tarafa sıcak hava kaçırıyor altı boş metal block un ekran kartının arka yüzeyine plaka koyuyorlarya arkasına ekran kartlarının oraya sıcak hava gelebilme ihtimali oluşuyor içerdeki sıcak havayı tahliye ederken.
Yanlız yukarıya doğru ısıyı çekmesi çok iyi oluyor sıcak hava hemen tahliye ediliyor ve anakart bileşinlerine sıcak hava deymemiş oluyor vazla ön tarafta kasanın 2 veya 3 içeriye soğuk hava üfleyen fanlarıda olunca gayet güzel oluyor.
Sana önerim kule tipi soğutucunun 2 tane fanı olsun önde ve arkada alacağın kasada 139mm yükseliğe kadar kule tipi soğutucu desteklesin. (takarken ön kapağı kapatamazsın)
kule tipi soğutucu sıcak havayı sadece egzos fan kısmından tahliye etsin dikkat et ekran kartına gelen tarafından sıcak hava tahliye etmesin orası soğutucunun kapalı olsun
Everest Rampage Chıll-420 Socket am4-2011 - 120x120x25mm 2- Sessi Fiyatları ve Özellikleri (n11.com) tabi bunun arka tarafının açık olmaması lazım resimde göremiyorum. açık olursa hava akışı tam olmazsa sıçak hava ekran kartının arka yüzeyine vurmaya başlar
Arctic Freezer 34 Esports DUO Kırmızı CPU Soğutucu Fiyatı (hepsiburada.com
Bundada sorun yok gibi duruyor.
önemli olan sadece arka tarafa veya arka ve üst taraftan sıcak havayı tahliye etmesi 2 fanlı olması ve en az 4 tane bakır ısı borusuna sahip olması satın alırken bunlar olmazsa olmaz aradığın özellikler olmalı ben bilemedim cooler master hyper led tubo aldım sen aynı hataya düşme