mberkaytr
Femtopat
Daha fazla
Yakın zamanda aldığım hazır sistem bazı oyunlarda mavi ekran vermeye başladı. DOCP açık olduğunda kısa sürede mavi ekran verirken DOCP kapalı olduğunda mavi ekran hatası almam çok daha geç sürüyor. Oyunlarda sıcaklık değerlerim 80'i geçmiyor. İşlemci ve ekran kartıma overclock veya undervolting yapmadım. Mavi ekranı sadece oyunlarda alıyorum. Günlük işlerde ve benchmark testlerinde mavi ekran hatası almadım.
Sistemim:
Anakart: ASUS TUF Gaming B550M-Plus (Wi-Fi)
İşlemci: AMD Ryzen 5600X ( Stok soğutucu)
RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V 3200MHz CL16
Ekran Kartı: ASUS Dual RTX 3070
Güç kaynağı: Cooler Master MWE 750W 80+ Bronze
SSD: WD Blue SN550 1 TB
Windows 10 Pro 64-bit
Denediğim yöntemler:
RAM'leri çıkarıp tekrar taktım.
BIOS ve diğer güncellemeleri yaptım.
Ekran kartı ve işlemciyi benchmark araçları ile test ettim. Testlerde mavi ekran hatası almadım.
Memtest86 ile 3 saat süren testi sıfır hata ile tamamladım.
DOCP açık durumdayken voltajı 1.35'ten 1.38'e kadar çıkardım. Farklı bir sonuç alamadım.
Prime95 testinde hata çıkmadı.
CrystalDiskMark ile SSD testi yaptım. Değerler normal çıktı.
İşlemcim testlerde ve oyunlarda 3.7GHz civarı seyrediyor. Sıcaklık ise 72'yi geçmiyor. Ryzen Master ile PBO seçeneğini açtığımda oyunlarda pek fark göremezken Prime95 ve Cinebench R23 multicore testinde ortalama 4.1GHz ile 95 derecelere ulaşabiliyor. Cinebench R23 Single Core testinde ise işlemcim kendini hiç yormuyor ve skorum olması gerekenden daha düşük.
Mavi ekran veren oyunlarda işlemcim 72 dereceyi geçmediği için mavi ekranın sıcaklık sebebiyle olduğunu düşünmüyorum.
Minidump dosyası:
minidump
Sistemim:
Anakart: ASUS TUF Gaming B550M-Plus (Wi-Fi)
İşlemci: AMD Ryzen 5600X ( Stok soğutucu)
RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V 3200MHz CL16
Ekran Kartı: ASUS Dual RTX 3070
Güç kaynağı: Cooler Master MWE 750W 80+ Bronze
SSD: WD Blue SN550 1 TB
Windows 10 Pro 64-bit
Denediğim yöntemler:
RAM'leri çıkarıp tekrar taktım.
BIOS ve diğer güncellemeleri yaptım.
Ekran kartı ve işlemciyi benchmark araçları ile test ettim. Testlerde mavi ekran hatası almadım.
Memtest86 ile 3 saat süren testi sıfır hata ile tamamladım.
DOCP açık durumdayken voltajı 1.35'ten 1.38'e kadar çıkardım. Farklı bir sonuç alamadım.
Prime95 testinde hata çıkmadı.
CrystalDiskMark ile SSD testi yaptım. Değerler normal çıktı.
İşlemcim testlerde ve oyunlarda 3.7GHz civarı seyrediyor. Sıcaklık ise 72'yi geçmiyor. Ryzen Master ile PBO seçeneğini açtığımda oyunlarda pek fark göremezken Prime95 ve Cinebench R23 multicore testinde ortalama 4.1GHz ile 95 derecelere ulaşabiliyor. Cinebench R23 Single Core testinde ise işlemcim kendini hiç yormuyor ve skorum olması gerekenden daha düşük.
Mavi ekran veren oyunlarda işlemcim 72 dereceyi geçmediği için mavi ekranın sıcaklık sebebiyle olduğunu düşünmüyorum.
Minidump dosyası:
minidump